Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Toch een grote rol voor OFW in nieuw plan voor MFC Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT – De gemeente Dronten gaat op de locatie van het voormalige restaurant Kombuis naast de aangekondigde 30 sociale huurwoningen een multifunctioneel centrum (MFC) bouwen van maximaal 1.000 vierkante meter. Dat stelt wethouder Peter van Bergen voor aan de gemeenteraad. De stichting De Oeverwal en de kerken uit Swifterbant spelen in de nieuwe opzet geen enkele rol meer. 

Dorpshuis De Steiger en de bibliotheek worden afgebroken. In de plannen van het college gaat De Meerpaal de exploitatie en het beheer van het MFC-deel verzorgen.

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wordt ontwikkelaar en realisator van het totaal en exploitant van de huurwoningen. De gemeente wil in september concrete afspraken maken met De Meerpaal en OFW. De samenwerking met de woningcorporatie is opvallend, omdat OFW eerder de handen had afgetrokken van het MFC Swifterbant.

Passende invulling

,,Aan de doelstellingen van een woonservicegebied met een concentratie van functies in het centrum van Swifterbant wordt op deze wijze een passende invulling gegeven”, vinden B en W.

,,Met dit model kunnen we als gemeente de regie volledig in handen nemen en na een lange aanloopperiode nu snel gaan handelen om zo snel mogelijk tot een voor de Swifterbantse gemeenschap passende combinatie van voorzieningen en woningen te komen.”

Kerken

Het nieuwe plan van de gemeente is een gevolg van het feit dat de Swifterbantse kerken zich uit de gesprekken hebben teruggetrokken. De kerken zeiden dat al hun voorstellen door de wethouder van tafel zijn geveegd. Stichting De Oeverwal heeft daarop aangekondigd zichzelf op te heffen.

De gemeente schrijft nu dat de voorstellen van de kerken waren gericht op een 100% gemeentelijk eigendom met een huuroptie door de kerken: ,,Echter vanuit onder meer het niet kunnen voldoen aan een kostendekkende huur, een gelijk speelveld voor alle huurders van gemeentelijke vastgoed en de kaders van staatssteun en oneigenlijke financiering, hebben we deze voorstellen moeten afwijzen.”

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden