Ketelhavenloop rekent voor zondag op tussen de 170 en 200 hardlopers

Sport

KETELHAVEN - Voor de 22ste keer wordt zondag (27 augustus) de Ketelhavenloop gehouden. Tijdens de tropische editie van vorig jaar was er een recordaantal van 184 deelnemers en voor dit jaar rekent organisator Adriaan Sparreboom op ongeveer hetzelfde aantal.

Zondag weer de Ketelhavenloop. Wat is de stand van zaken?
Adriaan Sparreboom: „We zijn er helemaal klaar voor. Organisatorisch staat het allemaal op de rit. In het bestuur hebben we één wisseling gehad: Trudy Smid doet nu de PR. En verder hebben we weer veel verkeersregelaars. Bijna 25 mensen hebben daarvoor examen gedaan. Zij zetten hier op het bungalowpark alle kruispunten af. Wat dat betreft hebben we het allemaal goed voor elkaar. We hebben er veel zin in.”

Hoe staat het met de inschrijving?
„De voorinschrijving sluit donderdagavond om 12 uur. Maar bij de start kan men zondagmorgen ook nog inschrijven. Tot nu toe is de belangstelling ongeveer net zo groot als vorig jaar. We rekenen op tussen de 170 en 200 deelnemers.”

Hebben de winnaars van vorig jaar zich al ingeschreven?
„Ja, bij de heren gaat Gayri Hawery van Spirit uit Lelystad weer meedoen en Linda de Roo uit Dronten is ook weer van de partij. We hopen dat er nog wat snelle lopers bij komen, zodat Hawery wat tegenstand krijgt. Hij heeft de laatste drie jaar gewonnen, hij is in de regio gewoon de beste loper.”

Er zijn ook weer prijzen voor de snelste lopers uit Ketelhaven?
„Ja, dat is traditie. Daarvoor hebben we vanaf het begin het ‘Keteltje’, een wisselprijs voor de snelste loper en loopster. Vorig jaar waren dat Corrie Stoker en Marcel van Amstel.

Wat is voor zondag het programma?
„Iedereen wordt weer ontvangen bij café-restaurant Lands End met een kopje koffie of thee. Om elf uur gaan we starten en om half één is de prijsuitreiking.”

Wat is er te winnen?
„We hebben zeven categorieën en in iedere categorie hebben we drie prijzen. Dat zijn bescheiden geldprijzen.”

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar?
„Ja, we hebben nu voor het derde jaar op rij hetzelfde parcours. Dat gaat van café-restaurant Lands End over Bungalowpark Ketelhaven langs de Vossemeerdijk en weer terug. Het is een rondje van vijf kilometer dat je één of twee keer kunt lopen.

Hoe is de weersverwachting?
„Vorig jaar was het eigenlijk te warm, dat kan soms gebeuren. Nu lijkt het wat gunstiger.”