De Hoeksteen
De Hoeksteen ©maartenheijenk.nl

Gemeente wil nu ‘snel doorpakken’ met plannen voor MFC in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Juist door onder volledig eigen regie het MFC en woningen te realiseren op de in ons eigendom zijnde locatie Kombuis, kunnen we nu ook snel doorpakken.” Dat schrijven B en W over de plannen voor het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant.

Dorpsbelangen Swifterbant had in een brief aan het college haar bezorgdheid geuit over de voortgang van het MFC. Die bezorgdheid is nergens voor nodig, antwoordt het college: „Naar onze mening kunnen we nu spoedig tot de daadwerkelijke realisatie overgaan.”

Belang wordt onderschreven

Dorpsbelangen hadden het belang van een MFC voor Swifterbant benadrukt. „Het college onderschrijft dit belang”, reageren B en W, „Het einde van de plannen voor de locatie De Hoeksteen betekent nadrukkelijk geen einde voor het project MFC.”

B en W: „We hebben geconstateerd dat er geen financiële armslag bij de kerken was om zelf te investeren en dat de kerken de samenwerking met ons hebben beëindigd. Reden om zelf het voortouw te nemen in een wel en ook snel realiseerbare oplossing.”

Meerpaal en OFW werken mee

Die oplossing is -als het aan het college ligt; een MFC gecombineerd met 30 sociale huurwoningen onder eigen regie op de locatie Kommbuis. OFW en De Meerpaal hebben zich al bereid verklaard om mee te werken.

Het voorstel van het college wordt op 14 september besproken in de raadscommissie.

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl