Het huidige team van Architektenburo Brink & Fleer.
Het huidige team van Architektenburo Brink & Fleer.

Architektenburo Brink & Fleer bestaat 40 jaar: „Het blijft een boeiend vak”

Algemeen

DRONTEN - Architektenburo Brink & Fleer bestaat 40 jaar en omschrijft zichzelf als ‘de vormgevers van Dronten’. In de gemeente Dronten staan inderdaad veel woningen en gebouwen van de hand van Brink & Fleer.

De Ludgeruskerk is ontworpen door Brink & Fleer, net zoals de brandweerkazernes, woongebouw De Wiekslag, ijsbaancomplex Leisure World, de Redepassage, de Driemaster, gezondheidscentrum De Schans en recent de studentenwoningen bij de Aeres Hogeschool.

Begonnen in Swifterbant

In 1977 begon Anton Brink als pas afgestudeerd architect in Swifterbant met zijn eigen bureau. Na een verhuizing naar het huidige Meerpaalplein kreeg het bedrijf de huidige naam en in 2004 werd de zelf ontworpen locatie aan De Bolder betrokken.

Tijdens de hoogconjunctuur werkten er tien personen. Momenteel zijn het er vier: Anton Brink, Carla Renkema (beiden architect), Hans Fleer (projectleider) en Ilona Winters (bouwkundig medewerker).

Energiezuinig

„We hebben altijd een voortrekkersrol gespeeld in energiezuinig bouwen”, aldus Architektenburo Brink & Fleer. Dat begon met spouwmuurisolatie en dubbel glas tot ‘nul op de meter’ in huidige projecten.

Het werken in de bouw is de afgelopen 40 jaar ook op andere terreinen grondig veranderd. Door al die veranderingen zijn volgens het architectenbureau tijd en aandacht in de voorbereiding belangrijker dan ooit: „Het blijft dus een boeiend vak.”



Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden