Kelly Orsel (links) en Jessica Vosjan zijn druk bezig om geld op te halen.
Kelly Orsel (links) en Jessica Vosjan zijn druk bezig om geld op te halen.

Kelly Orsel en Jessica Vosjan beklimmen Alpenreus: „De berg op voor onze trainer”

Algemeen

SWIFTERBANT – Het is na afloop van een voetbaltoernooi bij Reaal Dronten als Kelly Orsel en Jessica Vosjan plotseling een ingeving krijgen: ze willen meedoen aan Alpe d’HuZes. Het blijkt geen losse flodder, want inmiddels zijn de voorbereidingen gestart.

Achter iedere deelnemer aan Alpe d’Huzes zit bijna wel een verhaal. Zo ook achter Kelly Orsel, woonachtig in Swifterbant, en Jessica Vosjan, woonachtig in Dronten. Zij lopen onder andere voor hun voetbaltrainer Henk Driessen, die in augustus 2016 overleed aan de gevolgen van kanker.

Daarnaast loopt Vosjan ook nog voor haar ernstig zieke tante. De tranen lopen over haar wangen als het over haar tante gaat. „Mijn tante moest wel huilen toen ze hoorde dat ik voor haar de berg op ga lopen. Ze zit nu in een rolstoel… Het wordt heel emotioneel, maar je doet het wel voor haar”, snikt Vosjan.

Positieve reacties

Het initiatief van de twee vriendinnen leverde tot dusver alleen maar positieve reacties op. Zo ook bij de familie van Henk Driessen, want Inge Driessen besloot gelijk in te springen als chauffeur van de twee. Ina van Beek bood haar diensten als masseuse aan en zo is het begeleidingsteam van de twee al rond.

„We zijn onze trainer kwijtgeraakt en die kenden wij persoonlijk ook goed. Daaruit is het wel een beetje gekomen dat we die berg op willen. Met die gedachte gaan we ook de berg op, dat weet ik zeker. En er gaat een hele groep mee”, vertelt Orsel.

Emotionele trip

De ouders van de vriendinnen zijn van plan af te reizen naar Frankrijk en dat geldt mogelijk ook voor de vriend van Vosjan. Dat het een emotionele trip wordt, dat staat vast. Toch hopen de twee er ook een beetje van te genieten.

„We nemen een bak gezelligheid mee en ik maak er toch ook een soort van vakantie van”, zegt Orsel. „Ik ga daar niet alleen heen om de berg te beklimmen. We zijn er een week en dan wil ik ook wel iets zien. Al is het beklimmen van de berg natuurlijk wel het allerbelangrijkste. Dat moet heel bijzonder te zijn.”

Voorbereidingen

De twee zijn inmiddels begonnen aan de voorbereidingen, want er moet nogal wat gebeuren. Bij verschillende winkels in Swifterbant staan potjes om te doneren en ook worden er sponsoren benaderd. A. de Waardt Zand- en Grindhandel heft zijn medewerking al toegezegd en dat terwijl het doneren op dat moment nog moest beginnen.

„Bij de grote bedrijven is het lastig om binnen te komen, maar we proberen het wel. Het streefbedrag om mee te doen is namelijk 2.500 euro per persoon. Dat is pittig. Maar als ik het niet haal, ga ik sowieso die berg op hoor”, is Orsel vastberaden.

Pizzeria runnen

Pizzeria & Grillroom Stromboli kwam met het idee om de dames een avond de leiding te geven over het restaurant. Ze moeten de menukaart samenstellen en zorgen dat er gasten komen. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan Alpe d’Huzes.

„Zo hebben we nog wel een paar ideeën, want we gaan bijvoorbeeld ook een volleybaltoernooi organiseren”, weet Vosjan, die samen met haar vriendin op 7 juni 2018 de berg gaat beklimmen.

Wat nu rest, is trainen, trainen, nog eens trainen en geld ophalen. Als het even kan, veel geld ophalen. Lukt dat niet, dan is het ook geen ramp. Want het gaat om het gevoel, het gevoel dat je voor een dierbare die Alpenreus hebt bedwongen. En niets anders dan dat.

Doneren

Kelly Orsel en Jessica Vosjan beschikken over een speciale pagina op opgevenisgeenoptie.nl, waar er ook gedoneerd kan worden. Daarnaast is het tweetal te volgen op Facebook, waar ze onder de naam ‘Make my day’ hun volgers op de hoogte houden van de ontwikkelingen.