Foto’s op website gemeente Dronten kunnen volgens PvdA leiden tot discriminatie

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een website voor inwoners die op zoek zijn naar een baan. Als de werkzoekenden dat willen, wordt er ook een pasfoto van hen gepubliceerd. „Die foto’s moeten weg”, vindt Suzanne Stoop (PvdA).

De fractievoorzitter vond de verantwoordelijke wethouder niet aan haar zijde: „Wij houden rekening met alle privacyreglementen. Het is aan de werkzoekenden om te bepalen of ze wel of niet met een foto op de site komen. De site wordt goed bezocht, heeft een positief effect op de plaatsing van werkzoekenden en daar ben ik blij mee”, aldus Dirk Minne Vis (CDA).

Discriminatie

Eén van de motieven voor de PvdA-fractievoorzitter is het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt. Zij is bang dat allochtone werkzoekenden minder snel worden uitgenodigd: „Ik zeg niet dat er wordt gediscrimineerd, maar je wilt het ook voorkomen.”

„Er is geen geen sprake van discriminatie”, reageerde de wethouder, „Ik vind het misschien wel een meerwaarde om te zien of er ook goed gereageerd wordt op - laat ik het zo zeggen - mensen die niet wit zijn. Want als die structureel niet worden uitgenodigd, kan ik daar ook actie op ondernemen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden