Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) © Eelco Lindhout

Gemeente: Iedereen kan in Dronten zijn boodschappen en vaste lasten betalen

Gemeente

DRONTEN - Het NIBUD heeft in opdracht van de gemeente Dronten de financiële positie van huishoudens met een laag inkomen onderzocht. „Uit de rapportage blijkt dat alle onderzochte doelgroepen hun noodzakelijke basisuitgaven aan bijvoorbeeld boodschappen en vaste lasten, kunnen betalen”, aldus B en W.

Gaat het om extra bestedingen, dan zijn er volgens het onderzoek drie groepen die hier moeite mee hebben. Wethouder Peter van Bergen: „Voor alleenstaanden met een bijstandsuitkering en echtparen zonder kinderen en/of met oudere kinderen blijft er na betaling van hun noodzakelijke uitgaven, te weinig over voor sociale participatie."

„In het nieuwe beleidsplan armoede gaan we aandacht besteden aan hoe we binnen deze drie groepen hierin extra kunnen ondersteunen.”

Allerlei regelingen

De wethouder wijst op de Pas van Dronten en allerlei andere regelingen voor minima: „Door samen met onze partners op te trekken die dicht bij onze doelgroep staan, hopen we die mensen te bereiken, die we nog niet ‘kennen’. Want we merken dat er nog steeds inwoners zijn die van het bestaan van de regelingen niet op de hoogte zijn en ze daardoor niet worden gebruikt.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden