John Halsema
John Halsema ©maartenheijenk.nl

John Halsema stopt na dit seizoen als assistent-trainer bij Asv Dronten 1

Sport

DRONTEN - John Halsema heeft het bestuur, de technische commissie en de spelersgroep van Asv Dronten medegedeeld dat hij na afloop van dit seizoen stopt als assistent-trainer van het eerste elftal. Halsema gaat zich oriënteren op een nieuwe functie in de voetballerij.

John Halsema is bezig met zijn tweede seizoen als assistent-trainer bij Asv Dronten. Daarvoor was hij trainer/coach van de A1, waarmee hij promoveerde naar de derde divisie.

Oriënteren

Hij vertelt dat er sprake is van een fantastische samenwerking bij het eerste elftal. „Maar ik heb nog een aantal ambities en ik ga me daarop oriënteren. Ik wil rustig kijken wat ik de komende jaren ècht wil.”

Die ambities liggen misschien op het bestuurlijke vlak, maar Halsema acht het ook niet uitgesloten dat hij ergens aan de slag gaat als hoofdtrainer. Dat moet echter wel te combineren zijn met zijn zonnepanelenbedrijf PV Systems: „En ik heb ook nog twee voetballende zoons, die ik graag wil zien spelen.”

Raymond Schuurman

Het contract met hoofdtrainer Raymond Schuurman bij Asv Dronten loopt na afloop van dit seizoen af. Het is nog niet bekend of hij door gaat bij de club.