Reaal Dronten
Reaal Dronten ©maartenheijenk.nl

Klaas' kijk op Voetbal over de wedstrijd Reaal Dronten - Hatto Heim

Sport

DRONTEN In de achtste speelronde staat zaterdagmiddag de wedstrijd Reaal Dronten - Hatto Heim op het programma in Dronten West. De rood zwarte duivels staan na zeven wedstrijden nog altijd puntloos onderaan in de derde klasse C en zullen nu snel punten moeten pakken om nog enigszins aansluiting met de directe concurrenten te kunnen krijgen.

Reaal Dronten - Hatto Heim

De Reaalisten hebben nog wat goed te maken tegen Hatto Heim, want in de voorbereiding werd er in een oefenwedstrijd kansloos met 5-0 verloren van de blauw gelen. Het bestuur van Reaal Dronten heet iedereen en in het bijzonder natuurlijk onze gasten uit Hattem van harte welkom op sportpark De Munten.

Oefennederlaag

Afgelopen dinsdagavond gingen de Reaalisten in een oefenwedstrijd uit bij vv Hulshorst met 4-2 onderuit, maar desalniettemin heeft Trainer Carl Aventurin voldoende aanknopingspunten om zijn team klaar te stomen voor de superbelangrijke wedstrijd tegen Hatto Heim.

Op papier lijkt dit een onmogelijke opdracht want tegenstander Hatto Heim staat met vijftien punten uit zeven wedstrijden op een tweede plek en is nog altijd ongeslagen in de derde klasse C, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

Tussen hoop en vrees

De Reaalisten balanceren al enkele weken tussen hoop en vrees en hebben sinds 2 september (beker Noord Veluwe Boys) geen wedstrijd meer gewonnen. Na zeven nederlagen op rij en een negatief doelsaldo van acht doelpunten voor en maar liefst dertig doelpunten tegen hangen er donkere wolken boven De Munten.

Trainer Carl Aventurin geeft nooit op en houdt de moed er nog altijd in, maar het is een hele kunst en loodzware opgave om met deze lastige situatie om te gaan en het team elke week te motiveren en scherp te houden.

Tot op het bot getergd

In de thuiswedstrijden valt er altijd wel iets te beleven op De Munten en blijven de Reaalisten tot de laatste seconde strijden, maar het kwartje moet dan ook eens goed vallen voor de duivels. Zodra de eerste overwinning een feit is zal er een enorme last van dit team vallen en kan er nog van alles gebeuren.

De duivels zijn tot op het bot getergd en nog steeds van goede wil en strijdvaardig om zich terug te knokken. Het is Reaal Dronten en zijn trainer Carl Aventurin van harte gegund om het tij te keren en uit deze diepe dal te klimmen.

Hatto Heim

Met vijftien punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van vijftien voor en zeven tegen staan de blauw gele Heimers op een tweede plek. De Hattemers wonnen vier wedstrijden en speelden drie keer gelijk.

In Veessen boekten de blauw gelen hun grootste overwinning door met 3-8 over VEVO heen te walsen. In Doornspijk bleef Hatto Heim bij DSV'61 op een 2-2 gelijkspel steken en in Zwolle werd er met 0-1 gewonnen bij Zwolsche Boys. De thuiswedstrijden tegen ESC Elburg en Swift'64 werden nipt met 1-0 gewonnen en tegen vv Hattem en vv Oene werden de punten gedeeld.

Overleven en bouwen

Vorig seizoen was ontzettend moeilijk en stond in het teken van overleven voor Hatto Heim. Met hangen en wurgen eindigden de blauw gelen op een tiende plek en werd lijfsbehoud veilig gesteld in de derde klasse.

Toen waren Jasper Wichers, Niels van de Velde en Maarten Teuben de topscorers met respectievelijk elf, zeven en zes doelpunten. Het team heeft enorm veel geleerd van vorig seizoen en plukt hier nu de vruchten van.

Talentvolle selectie

Het eerste elftal van Hatto Heim bouwt aan de toekomst. Bij een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud zorgen de dertigers Maarten Teuben en Christiaan de Vries voor de nodige routine en ervaring. Daaromheen maken de jonge talenten Jasper Wichers, Twan van Rijssen, Brian Mensink, Jorn Kroes en Elnathan van Dijk een sterke ontwikkeling door.

De topscorer bij Hatto Heim is Maarten Teuben met tien doelpunten en verder pikken ook Jasper Wichers, Twan van Rijssen, Niels van der Velde en Christian de Vries hun doelpuntjes mee. Inmiddels heeft clubtopscorer Maarten Teuben met 132 doelpunten zijn vijfde ster te pakken.

Hoofdtrainer Erwin Brem is aan zijn tweede seizoen bezig in Hattem en was hiervoor op de Veluwe bij OWIOS Oldebroek en ’t Harde actief.

Clubinfo

De voetbalvereniging Hatto Heim werd op 24 Juni 1936 in de clubkleuren blauw geel te Hattem opgericht. Het bruisende zaterdagbolwerk telt ongeveer 600 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark het Achterveen pal naast de buurman en grote aartsrivaal vv Hattem.

Langs het hoofdveld staat een sfeervolle ruime tribune. De club heeft de beschikking over drie velden waaronder een kunstmat op het hoofdveld. De betekenis van 't Heem en de naam Hatto Heim is mijn thuis.

Palmares

Vanaf 1970 tot 1999 schommelden de blauw gelen tussen de vierde en derde klasse om in 1999 voor het eerst naar de tweede klasse te promoveren. In 2001 werden de Heimers zelfs kampioen van de tweede klasse en werd de eerste klasse bereikt.

Daarna volgden er twee degradaties op rij, maar in 2007 werd Hatto Heim kampioen van de derde klasse en was de terugkeer in de tweede klasse een feit. In 2010 degradeerde Hatto Heim naar de derde klasse en sindsdien zijn de Hattemers een stabiele en evenwichtige derdeklasser.

Gradus Dijkman

Sinds enkele jaren volg ik zeer intensief de facebookpagina van Hatto Heim die door clubman Gradus Dijkman up to date wordt gehouden. Ik ken Gradus Dijkman al een aantal jaren en ben hem als voetbalvriend en mens enorm gaan waarderen.

We zien elkaar niet veel meer en de schrik zat er vorig jaar goed in toen Gradus werd getroffen door een hartinfarct en ons allemaal behoorlijk in spanning hield. Inmiddels is deze omroeper en multifunctionele duizendpoot van Hatto Heim weer op de weg terug. Het gaat nog stap voor stap met vallen en opstaan, maar ik kijk er naar uit om clubicoon Gradus zaterdag weer te ontmoeten en bij te kletsen met deze markante clubman.

Stadsderby’s

Sinds het seizoen 2015-’16 staat Hattem in vuur en vlam als de buren Hatto Heim en vv Hattem tegenover elkaar staan. De voormalige zondagclub vv Hattem timmerde ooit gigantisch aan de weg maar besloot in 2013 om als zaterdagclub een nieuwe start te maken.

Sindsdien zijn de blauwe gele buren Hatto Heim en vv Hattem directe concurrenten van elkaar. In vijf edities wonnen beide teams eenmaal en eindigde deze stadsderby drie keer in een gelijkspel.

Ook dit seizoen kende deze stadsderby geen winnaar en bleven de blauw gele buren op een 0-0 gelijkspel steken. Het is opmerkelijk dat beide Hattemer clubs nu nek aan nek de ranglijst aanvoeren met vlak daarachter Swift'64 en Olympia’28.

Vestingstadje

Het vestingstadje Hattem ligt met 12.000 inwoners aan de noordrand van de veluwe en aan de boorden van de IJssel. Sinds 1299 heeft Hattem stadsrechten en ook een eigen volkslied. De oude stadspoort en molen spreken tot de verbeelding.

De naam Hattem is een Heemnaam en stamt af van de volksstammen Attem, Hatten en Hattuari.
Het Heem betekent mijn thuis of huis en dus is de betekenis van Hatto Heim mijn thuis. Verder staat Hattem bekend om het Anton Pieck en bakkerijmuseum en Dikke Tinne.

De wedstrijd Reaal Dronten - Hatto Heim begint zaterdagmiddag om 15:00 uur op sportpark De Munten te Dronten West. In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Derde klasse C:

  • Reaal Dronten - Hatto Heim
  • Swift'64 - Olympia'28
  • ESC Elburg - BAS Biddinghuizen
  • vv Hattem - DSV'61 Doornspijk
  • Zwolsche Boys - WZC Wapenveld
  • VEVO Veessen - sc Rouveen
  • vv Oene - ZAC Zwolle

Klaas Huisman

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden