Wouter Neutel
Wouter Neutel ASVD Korfbal (archieffoto)

ASVD Korfbal heeft verdraaid veel moeite met Revival: „Stapje voor stapje”

DRONTEN - In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen heeft ASVD de winst gepakt. Na de valse start van vorige week tegen Sparta Nijkerk won ASVD wel van Revival: 29-24.

Bij ASVD neemt de lijst met geblesseerden langzaam af. Zo waren Ingrid de Boer en Jitte Leendertse weer fit genoeg om te starten. Marscha van der Hoop was nog geblesseerd en werd vervangen door Asmara Meinen.

Achterstand na tien minuten

Revival was voor ASVD een tegenstander waarvan gezien de doelstellingen gewonnen moest worden. ASVD startte echter niet goed en keek na tien minuten spelen tegen een 4-6 achterstand aan. Dit werd rechtgetrokken en ASVD ging rusten met een 16-14 voorsprong.

In de tweede helft een zelfde beeld. ASVD bleef aan de goede kant van de score, maar speelde zeker niet groots. Pas op 23-18 vergrootte ASVD het gat en speelde het de wedstrijd uit zonder in gevaar te komen.

Soepele aanvallen

„Aanvallend lieten we met name in het eerste aanvalsvak soepele aanvallen zien, het tweede vak had hier meer moeite mee”, aldus coach Wilbert Leendertse, „Daarnaast waren we verdedigend niet altijd gelukkig in onze keuzes en zagen we een hoog schotpercentage bij de tegenstander.”

„Vlak voor rust kregen we eindelijk het initiatief en zonder heel groots te spelen waren we uiteindelijk wel de terechte winnaar. Iedere week stapje voor stapje naar de goede vorm is het devies.”