Afbeelding
Visie document Kerstloop Dronten

Kerstloop wil naar 3.000 deelnemers, finish op Meerpaalplein en meer rondjes

Sport

DRONTEN - Het teruglopende aantal deelnemers aan de jaarlijkse Kerstloop heeft de organisatie aan het denken gezet. Dit jaar is het evenement verhuisd van de zaterdag naar de zondag en voor de komende jaren staan er nog veel meer veranderingen op het verlanglijstje. Zo moet de finish naar het Meerpaalplein.

De Kerstloop startte 28 jaar geleden en groeide naar meer dan tweeduizend deelnemers in 2013. De laatste jaren is er een afnemende belangstelling en daarom beraadt de commissie zich over de toekomst.

Parcours onder de loep

De Kerstloop wil naar drieduizend deelnemers over vijf jaar. Daarvoor gaat de organisatie onder andere het parcours onder de loep nemen. Voor de lopers moet het snel blijven, voor het publiek moet het interessanter worden.

De Kerstloopcommissie speelt met het idee om te finishen op het Meerpaalplein: „Hier kan middels videoschermen het verloop van de wedstrijd gevolgd worden.” Mogelijk kan het parcours zodanig veranderd worden dat de lopers vaker langs komen. Ook wordt er gedacht aan entertainment op het plein.

Meerdere activiteiten

Het idee is om de halve marathon te omlijsten met allerlei andere (loop-)activiteiten op de vrijdag en zaterdag. Hiervoor wil de commissie samenwerken met bijvoorbeeld andere sportverenigingen en de winkeliersvereniging.

Er wordt gedacht aan een kerstmannenloop of een colorrun door het winkelcentrum op vrijdagavond, activiteiten voor de jeugd op zaterdag en de Lichtjestour op zaterdagavond. Ook wordt een omlijstend programma met onder andere muziek genoemd.

Thema

„Er kan een thema aan gekoppeld worden, zoals er steden zijn met een Dickens thema”, schrijft de Kerstloop, „Dit thema moet dan de frisheid van de polder en de dynamiek van de gemeente Dronten weerspiegelen. Zoals we al 25 jaar de Meerpaaldagen hebben in de zomer, kan er in het Kerstweekend ook iets ontstaan wat een vaste waarde gaat krijgen.”

Dossier Kerstloop

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden