Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten hoopt ondanks tegenslagen op ommekeer tegen Olympia’28

Sport

DRONTEN - Aanstaande zaterdagmiddag om 14:30 uur staat de zwaar beladen wedstrijd Reaal Dronten - Olympia'28 op het programma in Dronten West. Met het water tot aan de lippen en spartelende armen boven het drijfzand snakken de duivels naar de eerste punten en proberen de Reaalisten uit alle macht hun hoofd boven het moeras te houden.

Na negen nederlagen op rij en een doelsaldo van 8 voor en 37 tegen lijkt het doek al vroegtijdig te vallen in de Reaal Arena, maar desondanks zijn er nog steeds hoopvolle geluiden en optimistische stemmen te horen op De Munten.

Twee seizoenen geleden kwamen beide teams tegen elkaar in actie en toen had Reaal weinig in te brokkelen tegen Olympia’28. Nadat de Reaalisten thuis kansloos met 1-5 onderuit gingen volgde er in Hasselt een 5-2 nederlaag.

Aanvangstijden

In deze winterperiode heeft Reaal Dronten zijn aanvangstijden aangepast zodat er geen noodaggregaat hoeft te worden ingeschakeld en alle zaklampjes en lucifers thuis kunnen worden gelaten.

Aanstaande zaterdag begint de wedstrijd tegen Olympia'28 om 14:30 uur in plaats van 15:00 uur en op zaterdagmiddag 16 december trappen de Reaalisten al om 14:00 uur af tegen sc Rouveen.

Tegenslag op tegenslag

Zelfs na de onthutsende 4-0 nederlaag bij buurman BAS in Biddinghuizen keken de duivels alweer vooruit naar de volgende wedstrijd, want eens zal de grote ommekeer komen. Het is inmiddels vijf voor twaalf, maar ondanks alle tegenslagen gloort er nog steeds een piepklein beetje hoop aan de horizon. Na de 4-0 nederlaag bij BAS waren er helaas alweer verontrustende geluiden te horen in de wandelgangen.

Aanvaller Mo Elmorabit kon het allemaal niet meer aanzien en is op eigen verzoek naar het tweede elftal gegaan. Volgens andere geruchten zal Reaal Dronten zijn aanvaller Newzad Abdullah een tijdje moeten missen omdat hem een schorsing boven het hoofd hangt, maar dit nieuws is officieel nog niet bevestigd.

Hoofdtrainer Carl Aventurin valt niet te benijden en ligt nachtenlang te woelen en te mijmeren om deze duikboot drijvende te kunnen houden. De komende wedstrijden kunnen we enkele verschuivingen, aanpassingen en transformaties verwachten in het eerste elftal waardoor sommige spelers nu op totaal andere posities komen te spelen.

Keepersprobleem

In Biddinghuizen stond wederom good old Martin Hoogendoorn onder de lat die koste wat het kost zijn team in deze moeilijke tijden wil helpen. Nu vaste doelman Angelo Brink nog steeds geblesseerd is en jeugdkeeper van de Goorbergh in het beloftenteam onder de lat staat lijkt het erop dat Martin met zijn kapotte knieën weer aan de bak moet.

Zal Reaal Dronten op korte termijn een nieuwe keeper kunnen presenteren? De club is inmiddels drukdoende om een nieuwe keeper aan te trekken, maar ook dit nieuws is nog steeds niet officieel bevestigd.

Verder gonst het ook in de wandelgangen dat er twee of drie oud-spelers weer terugkeren om het eerste elftal op sleeptouw te nemen. We wachten alle ontwikkelingen de komende weken in spanning af en hopen met zijn allen op de grote ommekeer in Dronten West.

Adil Elmorabit

Er is uiteindelijk ook iets positiefs te melden uit het Reaalkamp nu topscorer Adil Elmorabit op weg is naar zijn allereerste officiële ster. Volgens voetbalnederland staat Adil inmiddels op 24 doelpunten in de clubtopscorerslijst en heeft deze grillige dribbelaar nog 1 goaltje nodig om zijn eerste ster achter zijn naam te krijgen.

In 2010 maakte Adil Elmorabit in het zondagteam tegen Warnsveldse Boys zijn allereerste doelpunt voor rood zwart en dit seizoen staat hij nu op drie treffers. Aanvaller Danny Mol staat op 36 treffers en heeft ook al een ster achter zijn naam staan.

De algehele clubtopscorer aller tijden is nog steeds huidig Swift-speler Jeffrey van den Brakel met 61 doelpunten.

Olympia’28

De voetbalclub Olympia'28 werd op 1 augustus 1928 in de clubkleuren groen wit te Hasselt opgericht. Het dankt zijn naam aan de olympische spelen die in 1928 in Amsterdam werden gehouden.

Deze club telt ongeveer 700 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark 't Hoenbroeck onder de kalkovens te Hasselt. Langs het hoofdveld staat een statige tribune met mooie ruime kleedkamers. In de jaren'90 speelde Olympia'28 drie seizoenen in de hoofdklasse, maar raakte daarna in de vrije val.

Zevende plek

De groen-witte Hasselter Juffers staan met 14 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 16 tegen op een 7e plek in de derde klasse C. De Juffers wisten tot nu toe vier wedstrijden te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren drie wedstrijden.

Enkele weken geleden schakelde Olympia'28 zeer verrassend het grote Asv Dronten uit in de beker door met 4-2 te winnen. Kort daarop verloor Olympia in Swifterbant met 3-1 bij koploper Swift’64.

De groen-witten komen in de thuiswedstrijden supersterk voor de dag, maar na vier thuisoverwinningen speelden De Juffers vorige week met 2-2 gelijk tegen Hatto Heim. In de uitwedstrijden laten de Hasselters veel punten liggen en hier liggen misschien zaterdag wel mogelijkheden voor Reaal Dronten.

Trainer en spelers

Hoofdtrainer Jarisch Keizer volgde Melchior Schoenmakers op en is aan zijn eerste seizoen bezig op 't Hoenbroeck. Hiervoor stond Jarisch Keizer bij vv Zuidwolde en DESZ Zwartsluis aan het roer.

De topscorers zijn Kjelt Bonhof en Bertus Fink met vier doelpunten, maar verder pikken ook het jeugdtalent Stan Roosken, Willard Visscher en de veteranen Gerrit Zekveld en Dieter Kroek regelmatig hun doelpuntje mee.

Met name oud Drontenaar Gerrit Zekveld is een bepalende speler bij Olympia'28. Deze oud-speler van Asv Dronten is aan zijn derde seizoen bezig in Hasselt en zijn oude kale leider kijkt er naar uit om Gerrit weer terug te zien.

De jongste speler van de selectie is de 19 jarige Patrick Reuverkamp.

Palmares

In 1969 werden de Juffers kampioen van de vierde klasse waarna de groen witten ruim twintig jaar tussen de tweede en derde klasse schommelden. In 1990 volgde er degradatie naar de vierde klasse waarna Olympia'28 na drie kampioenschappen in 1992, 1995 en 1996 de hoofdklasse zouden bereiken.

Er volgden drie seizoenen op het allerhoogste amateurniveau in de hoofdklasse, maar daarna zakte de club weer terug naar de derde klasse. Vanaf 2006 tot en met 2014 was Olympia'28 een stabiele tweedeklasser waarna er opnieuw degradatie richting de vierde klasse volgde. In 2016 promoveerde Olympia'28 via de nacompetitie weer terug naar de derde klasse waar het vorig seizoen op een 11e plek eindigde en zich ternauwernood wist te handhaven.

Vestingstadje

Het oude vestingstadje Hasselt heeft ongeveer 7000 inwoners en ligt in de gemeente Zwarte Waterland in de kop van Overijssel. Het oude stadje aan het zwarte water ligt aan de beroemde pelgrimroute naar Santiago de Compostela.

Hasselt heeft als bijnamen De Hasselter Juffers en De Skoappe Kukkies wat een lekkernij is voor bij de koffie. In het oude Hasselt was er ooit een bloeiende economie met oude ambachten zoals zeilmakers, touwslagers en smederijen, maar vooral de oude typische kalkovens spreken tot de verbeelding.

Duimen voor Reaal

Wij duimen zaterdagmiddag voor de Reaalisten en hopen dan de eerste punten te kunnen verwelkomen. Het is de sympathieke, gedreven en fanatieke trainer Carl Aventurin en zijn rood zwarte duivels van harte gegund om het tij te keren.

De wedstrijd Reaal Dronten - Olympia'28 begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West. Komt allen om de rood zwarte duivels in deze moeilijke tijden te ondersteunen en een hart onder de riem te steken.

Voorspellingen derde klasse C

  • Reaal Dronten - Olympia'28 Hasselt Een 1.
  • Swift'64 Swifterbant - WZC Wapenveld. Een 1.
  • Hatto Heim - BAS Biddinghuizen Een 3.
  • vv Oene - sc Rouveen Een 1.
  • VEVO Veessen - ZAC Zwolle Een 2.
  • Zwolsche Boys - vv Hattem Een 2.
  • ESC Elburg - DSV'61 Doornspijk Een 3.

Klaas Huisman