Kidsmix in De Meerpaal
Kidsmix in De Meerpaal archieffoto

Veertig kinderen vermaken zich bij Kidsmix: „We moesten zelfs nee verkopen”

Algemeen

DRONTEN - Het was een drukte van belang, gisteren bij de ‘Kidsmix’ in De Meerpaal. Jeugd- en jongerenwerk had in samenwerking met de academie van De Meerpaal en de buurtsportcoaches een dag georganiseerd om de jeugd tijdens hun vakantie een hele dag te vermaken. „Het was een hele leuke editie”, concludeerde jongerenwerker Claudia Jansen.

Met veertig kinderen zat het evenement helemaal vol: „We moesten zelfs ‘nee’ verkopen. Helaas konden we niet meer dan veertig kinderen opvangen, omdat we afhankelijk zijn van vrijwilligers. Bij deze dan ook een oproep: lijkt het je leuk om met kinderen te werken? Meld je dan aan!”

Stakingsdag

Bij de vorige editie van Kidsmix was het iets minder druk. „Maar dat kwam ook omdat we kort daarvoor ook een activiteit voor kinderen hadden vanwege de stakingsdag”, legt Claudia Jansen uit. Ze kondigt nu al aan dat er tijdens de voorjaarsvakantie opnieuw een dag wordt georganiseerd.

Vier activiteiten

De kinderen vermaakten zich gisteren tijdens de ochtend met vier activiteiten. Er werden vetbollen gemaakt voor de vogels. Er was een winterspeurtocht, waarbij de kinderen in winkelcentrum Suydersee allemaal opdrachten uitvoerden. De buurtsportcoaches zorgden voor sport en spel.

Tijdens een theaterworkshop werden de kinderen begeleid door een theaterdocente van De Meerpaal Academie. Zij leerde de jeugd ze zich kunnen presenteren door middel van een theaterstukje. „Mooi om te zien dat hele introverte kinderen toch zelfverzekerd op het podium stonden”.

De dag werd ’s middags afgesloten in de bioscoop. Daar genoten ze van de animatiefilm Paddington 2 met Beau van Erven Dorens, Daan Schuurmans en Frank Lammers.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden