Afbeelding

Frits Rutgers is opvolger van Gerard Lodders als voorzitter van Voedselbank Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van de Stichting Voedselbank Dronten heeft een nieuwe voorzitter benoemd in de persoon van Frits Rutgers. Hij vervult de vacature die ontstond door het vertrek van Gerard Lodders, die het voorzitterschap niet langer met zijn nieuwe werkzaamheden kon combineren.

„Wij zijn blij met deze benoeming, omdat Frits als ingenieur bij Rijkswaterstaat de nodige bestuurlijke ervaring heeft opgedaan”, aldus het bestuur van de voedselbank, „Naast zijn werk is hij ook maatschappelijk actief geweest in de politiek, het waterschapsbestuur en in de vakbond.”

Pech of onhandigheid

Frits Rutgers: „Armoede is vaak een kwestie van pech of onhandigheid en soms een gebrek aan kennis. In dat soort omstandigheden biedt de voedselbank noodhulp. Daarbij wordt naar alle omstandigheden van de klanten gekeken om hen weer naar zelfstandigheid te begeleiden.”

Om vorm te geven aan die integrale aanpak, is samenwerking met andere organisaties volgens Rutgers onmisbaar: „Daar wil de voedselbank in de komende tijd aan werken.”