Arjen Kamer
Arjen Kamer ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal wint verdiend van Roda en ziet twee andere titelkandidaten afhaken

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben gisteren een verdiende overwinning geboekt op Roda uit Westzaan: 24-16. De concurrenten Sparta en Dindoa verloren en hierdoor lijkt de strijd om het kampioenschap nu te gaan tussen Nova en ASVD.

Bij ASVD startte Cornée IJssennagger net als de afgelopen weken in de basis op de plek van de nog geblesseerde Selwin Edzes. De opdracht vooraf was duidelijk: er moest gewonnen worden van Roda om in het spoor te blijven van koploper Nova. De uitwedstrijd tegen Roda in Westzaan werd maar nipt gewonnen in de slotseconden, de ploeg was dus gewaarschuwd.

Orde op zaken

Roda startte scherp aan de wedstrijd en kwam al vlug op een 0-2 voorsprong. Hierna stelde ASVD orde op zaken. De ploeg speelde een goede eerste helft en via 6-3 werd het 12-8 en een 13-10 ruststand.

In de tweede helft kwam Roda terug tot 16-14. Door twee belangrijke goals van Arjen Kramer gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Bij Roda verdween het geloof in een goede afloop. Eindstand: 24-16.

Collectief sterk

Coach Wilbert Leendertse was tevreden. „We speelden als team en lieten zo zien als collectief sterk te worden. Zoekend naar de goede kansen en spelen met veel energie. De start was even aftasten, maar we namen snel het initiatief over en gaven dit niet meer uit handen. Een verdiende zege.”

Zaterdag speelt ASVD de lastige uitwedstrijd tegen Dindoa: 18.55 uur in de Dinoda-hal in Ermelo.

ASVD 2 - ODIK 2 19-20

ASVD stond met 12 punten op een tweede plek, waar ODIK de ranglijst aanvoerde met 14 punten. Ook hier was een overwinning noodzakelijk om nog kans te blijven houden op het kampioenschap.

ASVD pakte brutaal het initiatief in de wedstrijd tegen de koploper en leek lang uitzicht te hebben op een stunt. Gedurende de tweede helft kwam ODIK echter steeds weer dichterbij en zo stond er vlak voor het eind van de wedstrijd een 19-19 tussenstand op het scorebord.

Waar het ASVD niet meer lukte om de winnende treffer te maken, lukte ODIK dit wel. Een zure 19-20 nederlaag was het gevolg.