Finish van survivalrun verhuist bij lustrumeditie naar het Meerpaalplein

Sport

DRONTEN - De Dronterland Survivalrun wordt dit jaar gehouden op zondag 27 mei. Net als vorig jaar is de start op het terrein van ASVD Korfbal. De finish verhuist echter naar het Meerpaalplein, waar het op dat moment ook koopzondag is.

De stichting Dronterland Survival Run heeft haar run inmiddels vier keer georganiseerd. Omdat niet altijd duidelijk was dat het om een survival ging, is de naam Dronterlandrun gewijzigd in ‘Dronterland Survivalrun’. Ook is er een nieuwe website en een nieuw logo.

Hindernissen in centrum

Niet alleen de finish is op het Meerpaalplein, ook komen er in het centrum enkele hindernissen, zoals een houthakhindernis en een ‘spectaculaire eindhindernis’. Het betekent dat het publiek de deelnemers goed in actie kan zien. Ook komt er op het Meerpaalplein een hindernis, waarmee kinderen kennis kunnen maken met de survivalsport.

Komende donderdag (1 februari) gaat de inschrijving van de Dronterland Survivalrun open. Er is ruimte voor 1.200 deelnemers in verschillende categorieën voor drie afstanden: 5 kilometer, 8 kilometer en dit jaar voor ’t eest voor de echte fanatiekelingen een 12 kilometer.

Vrijwilligers en sponsoren

De stichting is voor zowel de voorbereiding als de dag zelf op zoek naar vrijwilligers: „En er zijn altijd wel werkzaamheden die bij jou passen.”

Ook wordt er gezocht naar sponsoren: „Met een bezienswaardige finish in het centrum op koopzondag kunnen wij nog meer exposure geven aan onze sponsors.”

Video survivalrun