Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Inbrekers slaan op de vlucht na supersnelle actie van twee vrijwilligers Swift'64

Sport

SWIFTERBANT - Voorzitter Niels Krol van voetbalvereniging Swift’64 is blij met de vrijwilligers, die vannacht supersnel in actie kwamen toen het inbraakalarm af ging: „Dat heeft er denk ik voor gezorgd dat de inbrekers gevlucht zijn.”

Rond half twee ging vannacht het inbraakalarm af aan de Sportweg in Swifterbant. Niels Krol vertelt dat de politie heel snel aanwezig was. Vrijwilligers van zijn eigen vereniging waren er zelfs nog sneller.

Auto ingesprongen

„Als bij ons het inbraakalarm af gaat, komt de politie. Daarnaast hebben wij ook een aantal mensen die er echt heel snel kunnen zijn”, aldus de voorzitter, „De mensen die bij ons alarmdienst hebben, wonen vlakbij. Die zijn middenin de nacht de auto ingesprongen. Ze ontmoeten elkaar dan ergens en gaan samen naar de kantine.”

„Ze waren er vannacht binnen een paar minuten. Daardoor lijkt het alsof de inbrekers gevlucht zijn. Ze zijn binnen geweest, er is een raam ingegooid, maar zoals het nu lijkt is er niets meegenomen.”

De boel willen slopen

Niels Krol vindt het uiteraard jammer dat er een ruit is ingegooid. Voor de rest is hij goed te spreken over de afloop van het incident: „We doen met allemaal vrijwilligers heel veel aan de kantine. We pimpen de hele boel op, ten gunste van de club. Dan baal je als een stekker als er mensen zijn die spullen willen meenemen of de boel willen slopen. Daarom zijn we heel blij dat deze mensen zo snel hebben gereageerd.”

De politie is ondertussen op zoek naar getuigen, die vannacht iets gezien hebben op of rond het sportpark van Swift’64.