Truus Sweringa (OFW)
Truus Sweringa (OFW) ©maartenheijenk.nl

OFW denkt bij nieuwbouw aan MFC, stationsomgeving, Lidl en ‘een tweede Tussendek’

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wil zich bij nieuwbouw vooral richten op senioren en kleine huishoudens van één of twee personen. Daarbij gaan de gedachten voorlopig uit naar vier locaties.

OFW-directeur Truus Sweringa zegt bij de presentatie van het concept-ondernemingsplan voor de periode tot 2023 dat ouderen langer in hun vertrouwde buurt blijven wonen. Daarnaast constateert ze dat er ook ouderen op zoek zijn naar meer passende woonruimte.

Omdat er meer kleine huishoudens komen, is er volgens Sweringa op termijn minder behoefte aan eengezinswoningen: „We willen daarop inspelen door eengezinswoningen te verkopen en nieuwbouw specifiek voor deze huishoudens toe te voegen.”

MFC Swifterbant

Bij nieuwbouw voor kleine huishoudens noemt Truus Sweringa vier locaties. In Swifterbant is OFW met de gemeente Dronten in overleg over de bouw van 30 appartementen in het multifunctioneel centrum (MFC).

Zoals het er nu uitziet, komen daar op de begane grond acht appartementen voor onder andere dementerenden. Coloriet levert in deze woningen de zorg.

Lidl

In Dronten-west zijn plannen voor een nieuwe Lidl. OFW is betrokken bij de besprekingen over de bouw van appartementen boven deze supermarkt. Ook zijn er gesprekken voor appartementen voor onder andere studenten in de omgeving van het station, tussen het stationsplein en Het Perron.

Tenslotte is OFW erg enthousiast over Het Tussendek, het appartementencomplex voor senioren vlakbij de Albert Heijn. Zodra er vlakbij het centrum van Dronten ruimte beschikbaar is voor de bouw van een vergelijkbaar complex, staat de woningcorporatie vooraan in de rij.

Dossier MFC Swifterbant en Lidl