Google stuurt het verkeer vanuit Kampen via de Rietweg naar vliegveld Lelystad.
Google stuurt het verkeer vanuit Kampen via de Rietweg naar vliegveld Lelystad. Google Maps

B en W: Rietweg moet niet de verbindingsweg naar vliegveld Lelystad worden

Algemeen

DRONTEN - Als het aan B en W van de gemeente Dronten ligt, maakt het verkeer uit het noordoosten van Nederland straks geen gebruik van de Rietweg om vliegveld Lelystad te bereiken. Het gemeentebestuur pleit ervoor om de Rietweg te ontzien.

In september bevestigde toenmalig wethouder Nico Verlaan nog, dat de Rietweg de meest logische verbinding is tussen Kampen en Lelystad Airport. De CDA-wethouder, die een maand later opstapte, hoopte dat de gemeente de Rietweg zou kunnen overdragen aan de provincie Flevoland: „Maar die is er nog niet zo happig op…”

Biddingringweg of Overijsselseweg

Inmiddels heeft het nieuwe college van B en W besloten niet te kiezen voor de Rietweg als verbindingsweg van en naar het vliegveld. Het betekent dat het streven erop gericht is om het verkeer over de Biddingringweg (oostelijk van Dronten) of over de Overijsselseweg (noordelijk van Dronten) te leiden.

Momenteel sturen verschillende navigatieprogramma’s het verkeer tussen de Hanzeweg en het vliegveld nog over de Rietweg. Hoe B en W willen voorkomen dat dit verkeer inderdaad gebruik maakt van de Rietweg, is nog niet bekendgemaakt.