BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS verlaat titelrace na zeperd tegen lijstaanvoerder ESC

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdagmiddag haar meerdere moeten erkennen in koploper ESC. Bij rust stonden de Biddinghuizenaren al met 0-2 achter en in de slotfase liepen de gasten uit naar een 0-4 zege.

BAS liet in de eerste helft amper aanvallende drang zien, terwijl het ook nog eens speelde met een zwaar gehavende keeper Sander Westdijk. Al rap opende ESC de score en nog voor de rust werd die marge, terecht, verdubbeld naar twee. BAS zette daar alleen een goed schot van Rick Aernaudts tegenover, maar tot echte kansen kwam het niet.

Na de rust stond er een ander BAS, dat Elburg bij de keel greep. Kansen bij elkaar spelen was een ander verhaal, maar ESC kwam in ieder geval niet meer van de eigen helft. Toch lukte het de Biddinghuizenaren niet om te scoren, terwijl ESC dat in de omschakeling wel deed. Twee keer zelfs, waardoor er na negentig minuten een 0-4 eindstand op het formulier stond.

Afhaken

Door die nederlaag haakt BAS af in de strijd om het kampioenschap. De achterstand op ESC groeide naar zeven punten, terwijl nummer twee Swift nu vijf punten meer heeft. BAS staat zelf op een vijfde plaats, want het zag Oene en Hattem passeren.