Koningsdag in Biddinghuizen
Koningsdag in Biddinghuizen eigen foto

Dorpsbelangen bij viering Koningsdag in Biddinghuizen: „Spring eens achterop”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Het is fantastisch geweest. Druk, mooi weer, een hoop versierde fietsen en een gezellige vrijmarkt”, zegt voorzitter Teun van Beek van evenementenstichting De IJsvogel over de viering van Koningsdag in Biddinghuizen, „We hebben alleen maar positieve reacties gehad.”

Opvallend was in Biddinghuizen de jongste deelnemer aan de versierde fietsenoptocht. Die was negen maanden. De oudste was wellicht de burgemeester, die de optocht opende.

Vierpersoons skelter

De vereniging Dorpsbelangen had een grote vierpersoons skelter geregeld en versierd. Daarmee gaven burgemeester Aat de Jonge en dorpsvoorzitter Willem Feiken het startsein voor de optocht. Achterin zaten als eregasten Tijn Bouw en zijn echtgenote. Zij waren speciaal uitgenodigd, omdat de heer Bouw gisteren is benoemd in de orde van Oranje-Nassau.

De actie van Dorpsbelangen was ingegeven door het feit dat er bestuursleden en andere vrijwilligers nodig zijn in het dorp. „De insteek was: we willen het dorp in beweging houden”, vertelt Willem Feiken, „Met deze ludieke actie hebben we willen zeggen: spring eens achterop, rij eens mee! Hopelijk kunnen we daarmee mensen enthousiast maken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Willem Feiken
 Koningsdag in Biddinghuizen
Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 19 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 20 uur geleden