Het logo zoals dat werd gepresenteerd aan het dorp.
Het logo zoals dat werd gepresenteerd aan het dorp. ©maartenheijenk.nl

Swifterbant wil best een nieuw logo: „Maar die windmolen moet er af!”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant krijgt een nieuw logo met drie elementen. Het voorstel van het bestuur om een windmolen op het logo te zetten, werd dinsdag door de jaarvergadering weggehoond: „Die windmolen moet er af!”

Dorpsbelangen Swifterbant heeft vorig jaar een nieuwe start gemaakt met een heel nieuw bestuur. Dat bestuur wil nieuw elan uitstralen met een nieuw logo en een nieuwe website. Deze klus wordt uitgevoerd door Ron Scheepers.

Drie elementen

Het bestuur stelde dinsdag een logo voor met drie elementen. Bestuurslid Co Hermans: „De tractor staat voor de landbouw, want we zijn toch een agrarisch dorp. Windmolens is een belangrijk ding dat hier rondom het dorp speelt. En de mensen zijn het belangrijkste. Die drie elementen hebben we geprobeerd in één logo te vangen.”

Het kwam hem op kritiek uit de vergadering te staan: „Waarom niet onze toren?" Hermans antwoordde dat de kerktoren overal al wordt gebruikt: „Wij wilden iets anders.”

Overdaad aan windmolens

Vanuit de vergadering kwam echter de roep om de windmolen toch te vervangen door de kerktoren: „Als we mensen van buiten het dorp willen en we willen groeien, dan moeten we geen reclame maken voor de overdaad en de toekomstige nog grotere overdaad aan windmolens.”

Het applaus na die opmerking noopte Hermans ertoe om bakzeil te halen: „We gaan in het bestuur voorstellen om de molen te vervangen door de toren.”

„En anders een tulp”, riep één van de aanwezigen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden