Voorzitter Willem Jan Noordzij van RVD’17 (links) en notaris Teunis van Dijk.
Voorzitter Willem Jan Noordzij van RVD’17 (links) en notaris Teunis van Dijk. eigen foto

Roeivereniging Dronten'17 is bij de notaris geweest en begint binnenkort met de lessen

Sport

DRONTEN - Roeivereniging Dronten’17 is vanochtend officieel opgericht. De akte passeerde in Dronten bij notaris Teunis van Dijk. „De planning is dat we zaterdag de boten ophalen en dan kunnen we ook met de lessen beginnen”, zegt voorzitter Willem Jan Noordzij.

De vereniging had gehoopt om deze maand enkele containers te mogen plaatsen op een tijdelijke locatie in de buurt van de survivalvereniging aan de Lage Vaart ter hoogte van de steiger. Deze containers zijn beschikbaar gesteld door XL De Ateliers uit Dronten.

Op de rem getrapt

Voor wat betreft die containers hebben B en W de afgelopen week echter op de rem getrapt. De gemeente wil eerst meer informatie hebben en het college wil niet zomaar de gemeenteraad passeren. „We moeten nog wat procedures doorlopen”, beseft voorzitter Willem Jan Noordzij.

De voorzitter zegt over het besluit van het college: „In het gemeentehuis hadden ze ons de procedures al uitgelegd. De brief van B en W kwam dan ook niet als een verrassing. We weten nu waar we aan toe zijn en welke procedures we moeten doorlopen.”

„Het vertraagt de zaak een beetje, maar we hebben gezegd: we gaan wel beginnen. We mogen wat boten neerleggen bij de survivalvereniging en we zijn dus vanmorgen bij de notaris geweest.”

Wel subsidie

RVD’17 kreeg vanuit het gemeentehuis ook een positief bericht. De gemeente heeft toegezegd in principe een subsidie van 15.000 euro te willen verlenen.

In het recentelijk vastgestelde sportbeleid staat dat de gemeente sportaccommodaties subsidieert, mits verenigingen zelf de helft betalen. De roeivereniging wil van de ruim 32.000 euro aan investeringskosten 17.000 voor haar rekening nemen. De gemeente hoest de rest op: „Want een roeivereniging is een uitbreiding en verbreding van het bestaande sportaanbod in Dronten.”

Roeivereniging Dronten'17

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden