Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Christiaan Grin naar Swift '64: "Hoop plezier terug te vinden"

Sport

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Christiaan Grin is volgend voetbalseizoen speler van Swift '64. De 24-jarige aanvaller verlaat BAS, waar hij de laatste periode actief was in het tweede elftal. "Bij Swift hoop ik het plezier terug te vinden", vertelt hij.

Grin besloot na de winterstop niet meer uit te komen voor het eerste elftal van BAS, waar hij meermaals werd gepasseerd. "Ik was op een gegeven moment derde of vierde keus en dat vond ik onbegrijpelijk. Dat gold ook voor veel mensen om me heen. Toen was het plezier er wel af, want het was onrechtvaardig. Ik kwam altijd trainen, maar verdedigers en middenvelders kregen de voorkeur op een positie in de voorhoede", zegt Grin.

Al snel was de link met Swift gelegd, want daar gaat hij voetballen met enkele vrienden. "Thim Verhoeven, Tom Roskam en Florijn Diepstraten, dat zijn vrienden van mij. Swift laat merken dat ze me er graag bij willen hebben. Ik ben regelmatig gevraagd. Dit is het beste om het plezier terug te krijgen", denkt de aanvaller, die ook speelde in de jeugd van PEC Zwolle en voor asv Dronten.

Titel

Hij hoopt met Swift in ieder geval mee te gaan doen om de titel in de derde klasse, al kan het ook nog zomaar tweede klasse worden. "Ik denk dat Swift zeker niet kansloos is in de nacompetitie, maar dat is vooral speculeren. Het kampioenschap in de derde klasse is volgend seizoen in ieder geval goed mogelijk, want kwalitatief is Swift verder dan BAS. Dat denk ik echt."

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden