Voorbereidingen voor de zomerschool.
Voorbereidingen voor de zomerschool. © FlevoMeer Bibliotheek

Nederlandse taal staat twee weken centraal tijdens ‘zomerschool’ in bieb

Algemeen

DRONTEN - ‘Jong volwassenen met een migratieachtergrond’ gaan in Dronten vanaf 20 augustus twee weken aan de slag met het versterken van hun Nederlandse talenkennis en het opdoen van nieuwe ervaringen en contacten. Deze samenwerking tussen de bibliotheek, De Meerpaal Welzijn en Taalschool Elckerlijc was in februari één van de winnaars van ‘Het beste idee van Dronten’, een onderdeel van de armoedebestrijding door de gemeente Dronten.

„De doelstelling die we onszelf gesteld hebben qua deelnemers is behaald”, vertelt Marlies Zwanenburg trots. Als taalregisseur ondersteunt zij Huis voor Taal bij de Nederlandse lessen.

Nederlandse taal

De Nederlandse taal staat centraal tijdens deze zogenaamde ‘zomerschool’: „Elke ochtend gaan de jonge deelnemers aan de slag met het Nederlands om zo hun zelfvertrouwen te versterken en om ze voor te bereiden op hun vervolgstudie.”

Naast taallessen is er ook ruimte voor ontspanning in de bibliotheek en De Meerpaal in de vorm van workshops en sportactiviteiten. Ook gaan de deelnemers op excursie of naar een museum. „Dit past prima in de visie van Huis voor Taal”, zegt Paulien Botman, regiomanager van de bibliotheek.

Op de foto v.l.n.r.:

  • Hans Rijk (vrijwilliger Huis voor taal)
  • Ellen Meijer (bibliotheek)
  • Marlies Zwanenburg (Huis voor Taal)
  • Paulien Botman (bibliotheek)
Afbeelding
Kinderen bouwen computerspelen in de drie bibliotheken 11 uur geleden
Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 11 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 12 uur geleden