Afbeelding

Meerpaaldagen over de zaterdag: „Volop activiteiten voor zowel jong als oud”

Algemeen

DRONTEN - „Karten, racen, klimmen, springen, ronddraaien, een bezoek aan de kinderboerderij, een terrasje pakken of koopjes najagen op de braderie. Het kon vandaag allemaal tijdens de Meerpaaldagen”, schrijft de stichting ProDronten in haar persbericht over de dagactiviteiten van de zaterdag.

Persbericht Meerpaaldagen:

Er waren weer volop activiteiten voor zowel jong als oud. Het weer was veruit het beste van deze Meerpaaldagen en dit trok dan ook vele bezoekers naar het centrum van Dronten. Hieronder een kleine greep uit de dagactiviteiten.

Kinderactiviteiten?

In De Meerpaal konden (aanstaande) ouders met de allerkleinsten terecht voor diverse (spel-)activiteiten. Hier is volop gebruik van gemaakt. Het was de hele dag gezellig druk.

Er waren XL Legoblokken, er reed een kindertreintje en de ballonkunstenaar vertoonde zijn kunsten. De worskhops ‘leren dragen met een draagdoek’ en ‘muziek op schoot’ zijn goed bezocht en voor het eerst was het dit jaar mogelijk om tijdens de Meerpaaldagen een live echo te laten maken van je baby. De interesse hiervoor was ook zeer groot.

Oud en vertrouwd?

Al jaren een vast onderdeel van de Meerpaaldagen en ieder jaar weer verrassend: Het JMC Stratenfestival. Vele acts betoverden de bezoekers van het centrum van Dronten en de verschillende artiesten lieten hun kunsten zien.

Voor De Meerpaal konden mensen genieten van een spectaculaire vuurshow. Vuurspuwen, jongleren en diverse andere stunts met vuur, niets was te gek. De artiest werd bij zijn act goed ondersteund door het publiek. Dankzij de assistentie van veel kinderen verliep alles prima.

Dit jaar werd Eugene uit Antwerpen, de enige echte 'Benidorm Basterd', uitgeroepen tot beste act. Een opvallende verschijning waaraan vele bezoekers hun stem hebben gegeven.

Natuurlijk mocht ook de oldtimerbromfiets tour niet ontbreken. Ook dit jaar waren er weer vele brommerliefhebbers die met hun prachtige oldtimer een tocht van ruim 40 kilometer maakten en hun brommers vervolgens tentoonstelden op De Rede.

Racefans

?Aan zowel grote als kleine racefans is dit jaar gedacht. Voor de jongsten stonden de karts van Kartcentrum Lelystad klaar op het Steenbergenterrein.

Naast veel blije en opgewonden gezichtjes ook wel wat teleurstelling. Veel enthousiaste bezoekers bleken namelijk te groot voor deze activiteit. Gelukkig konden zij terecht bij de RacingRoom Experiënce. Op deze wijze kon toch het ‘racegevoel’ worden ervaren.

Ingrediënten?

Sponsors en vrijwilligers zijn twee ingrediënten die ieder jaar weer nodig zijn voor het kunnen organiseren van de Meerpaaldagen. Dankzij de sponsors lukt het ProDronten de activiteiten en optredens gratis aanbieden aan de bezoekers van het centrum. Een woord van dank is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Dit geldt ook voor de inzet van de vele vrijwilligers. Zij staan bijna dag en nacht klaar om de Meerpaaldagen met al zijn activiteiten zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen. Dank jullie allemaal. Zonder sponsors en vrijwilligers geen Meerpaaldagen!

Meerpaaldagen

 Vuurspuwen tijdens de Meerpaaldagen
Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden