Monique Klasen van Veilig Verkeer in Dronten.
Monique Klasen van Veilig Verkeer in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Donderdag controle op fietsverlichting bij station Dronten: „Politie gaat niet bekeuren”

112

DRONTEN - Bij het station in Dronten wordt donderdag (11 oktober) van vier tot zeven uur een verlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen daar hun verlichting laten controleren.

Het gaat om een gezamenlijke actie van de politie, gemeente Dronten, ANWB en de plaatselijke werkgroep van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Die vier instanties staan donderdag op het Koning Willem-Alexanderplein met onder andere verlichtingssetjes.

Kleine reparaties

Mocht er iets mankeren aan de fietsverlichting, dan kan er ter plaatse een reparatie worden uitgevoerd. „Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we fietsenmakers-activiteiten gaan doen, maar als er iets kleins te repareren is op het punt van verlichting, dan kan dat”, legt Monique Klasen van VVN uit.

Het doel van de actie is om de fietsers erop te wijzen dat de donkere maanden er aankomen: „De politie gaat daar donderdag niet bekeuren, maar stuurt iedereen naar ons om de verlichting in orde te laten maken.”

Boete van 55 euro

Monique Klasen wijst erop dat de politie op een later moment waarschijnlijk wel gaat bekeuren: „Vorig jaar kostte dat 55 euro, maar ik weet niet of dat veranderd is. Dat bedrag geldt voor allebei de verlichtingen: als je voorlicht het niet doet of je achterlicht of allebei niet, dan kost het je één prijs.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden