Wielrenners zorgden voor files bij Roggebotsluis: „Meer overlast dan gehoopt en beoogd”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft voorafgaand aan de Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen volop gewaarschuwd voor verkeersoverlast rond het centrum van Dronten. Bij Roggebotsluis was de overlast echter minstens zo groot. „Meer dan gehoopt en beoogd”, erkent een woordvoerster van de gemeente.

De NCK zorgen ieder jaar voor lange files op de Hanzeweg en Flevoweg (N307) tussen Dronten en Kampen. De gemeente Dronten had vooraf ingeschat dat het dit jaar zou meevallen met de overlast bij Roggebotsluis. Daarom was er voorafgaand aan het evenement niet voor gewaarschuwd.

Extra maatregelen

„Vooraf wilden we de hinder bij de Roggebotsluis beperken”, aldus de gemeente, „Er waren extra maatregelen genomen. De afstemming tussen organisatie, politie en provincie was verbeterd en er waren extra verkeerregelaars ingezet. Ook zouden er af en toe pauzes in het programma zitten, waarbij het verkeer kon doorstromen.”

De wielerwedstrijd kende dit jaar echter een recordaantal deelnemers. Dit leidde ertoe dat het programma werd uitgebreid en de geplande pauzes werden geschrapt. „Hierdoor is er toch weer meer overlast ontstaan”, erkent de gemeente. De verantwoordelijke ambtenaar neemt dit punt mee in de evaluatie van het NCK.

Knooppunt Roggebot


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden