Afbeelding
Wim Hijink

Acht goede doelen ontvangen steun van de Odd Fellows

Algemeen

De tweedehands boekwinkel in Dronten geeft de opbrengst van de boekenverkoop aan goede doelen. Op zaterdag 13 oktober was er een feestelijke bijeenkomst in de boekwinkel in het Drontense winkelcentrum waar verschillende doelen een cheque kregen uitgereikt. De bijdragen zijn een steuntje in de rug voor maatschappelijke initiatieven die veel voor mensen betekenen.

De boekwinkel wordt gerund door vrijwilligers. Zowel leden van de Odd Fellows als andere vrijwilligers die graag helpen en bijvoorbeeld stagiaires van Huis voor Taal. Door het diverse assortiment verloopt de verkoop goed, zowel via de winkel als online. Ook is de winkel een fijne plek voor een goed gesprek en heeft het veel vaste bezoekers.

Loco-burgermeester Ton van Amerongen is enthousiast over deze ontwikkeling en reikte, samen met Stefan Moorman van de Odd Fellows de cheques uit. De maatschappelijke doelen die een cheque ontvingen waren Oma’s Knopendoos, Kerkuilen Oost-Flevoland, Burgers in de Knel in Dronten, Inloophuis Passie en het Respijthuis in Lelystad, Sailwise in Enkhuizen, groentetuinen voor Oudalan in Burkina Faso en de Pamoja Secondary School in Kenia. De bedragen die de doelen ontvingen varieerden tussen de € 1000,- en € 2000,-

Stefan: “Eén van de activiteiten van de Odd Fellows is om de maatschappij een beetje mooier te maken. Veel leden zijn maatschappelijk actief, zowel individueel als gezamenlijk via bijvoorbeeld de boekwinkel. Dankzij de bezoekers van de boekwinkel kunnen we jaarlijks verschillende doelen een stap verder helpen met een bijdrage. Hierbij kijken we naar initiatieven die op een andere manier geen steun kunnen ontvangen. De meeste initiatieven zijn in onze eigen regio, of het is een initiatief waar een inwoner uit onze eigen regio zich voor in zet.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden