Florianne Franken in afwachting van de uitslag van de jury.
Florianne Franken in afwachting van de uitslag van de jury. eigen foto

Florianne Franken uit Swifterbant zeventiende bij EK twirlen: „Ze heeft ontzettend genoten”

Algemeen

POREC (Kroatië) - Florianne Franken (11) uit Swifterbant heeft een zeventiende plaats veroverd bij de Europese kampioenschappen showtwirl in Kroatië. „Ze heeft het heel goed gedaan”, zegt moeder Karina, „Het was voor Florianne de tweede keer. Ze heeft ontzettend genoten van een mooie combinatie van een sportevenement, kennismaken met twirlers uit andere landen en een klein beetje vakantie.”

Samen met haar oudere zussen Hanneke en Geke veroverde Florianne vorig jaar een bronzen medaille bij de EK in Almere. Dit jaar had de leerlinge van groep 8 van De Branding zich geplaatst voor de soloklasse in de jongste leeftijdsklasse. Ze moest één keer aantreden en dat verliep naar wens. De twirlster van Flevotwirling’94 was heel tevreden met haar zeventiende plaats in de eindrangschikking.

De ‘European majorette championships’ was in de Kroatische kustplaats Porec een groots evenement met zestien deelnemende landen en een kleine 1.500 deelnemers. De familie Franken was met vier gezinsleden afgereisd en is de afgelopen nacht teruggekeerd in Swifterbant. „Een hele intensieve, hele boeiende en enerverende week”, zo vat Karina Franken de week samen.

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 21 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 22 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 22 uur geleden