Jeroen Oost (links) bij de presentatie van het plan voor De Voor.
Jeroen Oost (links) bij de presentatie van het plan voor De Voor. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Er komen nu 18 eengezinswoningen aan De Voor in centrum van Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - OVT Ontwikkeling heeft haar plan voor 24 woningen aan De Voor in het centrum van Biddinghuizen doorverkocht. Ontwikkelaar Sustay uit Utrecht wil er nu ‘18 duurzame eengezinswoningen in het segment middenhuur’ bouwen. De uitstraling blijft ongeveer gelijk aan het vorige plan. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd.

Aan De Voor stonden vroeger rijwoningen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW). Deze zijn gesloopt, waarna OVT Ontwikkeling uit Emmeloord en Urk een ambitieus plan voor deze locatie presenteerde. „We gaan een bijzonder project realiseren met vijf types woningen en ontzettend veel flexibiliteit”, zei projectontwikkelaar Jeroen Oost.

Anderhalf jaar later moet Oost’s compagnon Willem van Tilburg erkennen dat er te weinig belangstelling was. „Onze grondreservering liep af en het risico was te groot om te gaan starten. Op dat moment kwamen we in contact me Sustay en Schutte Bouw uit Zwolle. We zijn voor Biddinghuizen en de gemeente Dronten blij dat er nu toch een mooie invulling komt voor deze plek.”

De Graafschap

Het betekent niet dat OVT Ontwikkeling de handen van Biddinghuizen aftrekt. Integendeel: voor nieuwbouwwijk De Graafschap liggen plannen voor maar liefst dertig woningen, verdeeld over twee projecten.

Voor een project van 14 rijwoningen had de gemeente Dronten een prijsvraag uitgeschreven. OVT Ontwikkeling kwam met een plan dat doet denken aan een boerderijschuur. De wijkbewoners hebben dit project als winnaar uitgeroepen.

„Daarnaast gaan we in januari of februari in de verkoop met nog een plan voor 16 woningen”, vertelt Willem van Tilburg, „De Graafschap wordt op deze manier mooi gevuld.”