Wereldlichtjesdag dit jaar voor ’t eerst bij Monument voor het Overleden Kind

Algemeen

DRONTEN - Stichting Wereldlichtjesdag Dronten houdt op zondag 9 december voor de vijfde keer wereldlichtjesdag op begraafplaats De Wissel. De avond is georganiseerd samen met de gemeente Dronten en begint om half zeven.

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze avond steken mensen om zeven uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

De Wissel

De organiserende stichting schrijft over de avond: „Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist, iedereen die zich verbonden voelt is welkom op de begraafplaats De Wissel.”

In Dronten worden naast het branden van kaarsen ook namen genoemd van de overleden kinderen. Tijdens deze buitenbijeenkomst bij het nieuwe Monument voor het Overleden Kind kan er ook geluisterd worden naar sprekers, muziek en gedichten. Na afloop is er een samenzijn om ervaringen te delen en iets te drinken.

Informatie


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden