Wereldlichtjesdag in Dronten.
Wereldlichtjesdag in Dronten. D. van de Graaf

Een kaarsje aansteken op Wereldlichtjesdag bij monument voor overleden kind

Algemeen

DRONTEN - Er staat op zondag 13 december een tafel met kaarsjes bij het ‘monument voor het overleden kind’. Iedereen is tijdens Wereldlichtjesdag van 11 tot 16 uur welkom op begraafplaats De Wissel om daar een kaarsje aan te steken. Mensen van de organisatie zijn aanwezig ’om te luisteren naar uw verhalen en om u te steunen bij verdriet’.

Elke tweede zondag in december wordt de Wereldlichtjesdag gehouden. Mensen steken dan over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In Dronten is er sinds 2013 een jaarlijkse bijeenkomst. Dit jaar kunnen daarbij door de coronamaatregelen geen ouders, familie en belangstellenden aanwezig zijn.

Videoverbinding

Er wordt deze avond wel een rechtstreekse videoverbinding verzorgd. Deze begint om 18.45 uur. „Zo kunnen we symbolisch toch samen zijn”, aldus de stichting Wereldlichtjesdag Dronten.

„Wij lezen de namen hardop voor van alle overleden kinderen, die zijn opgegeven op onze website. U kunt luisteren naar het troostrijke lied ‘Precious Child’. Samen met u steken wij een kaarsje aan. U doet dat thuis en wij voor iedereen bij het ‘monument voor het overleden kind’ op de begraafplaats.”

Informatie

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 17 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 17 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 18 uur geleden