De Friesland in Dronten.
De Friesland in Dronten. Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Mensen uit Dronten met minimapolis kunnen tĆ²ch naar polikliniek en ziekenhuis St Jansdal

Algemeen

DRONTEN - Zorgverzekeraar De Friesland heeft alsnog overeenstemming bereikt met St Jansdal. Het betekent dat inwoners van de ā€˜minimapolisā€™ van de gemeente Dronten het komende jaar toch in de polikiliniek in het eigen dorp en in het ziekenhuis in Harderwijk terecht kunnen.

De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad maakte zich eerder deze maand zorgen over het feit dat De Friesland nog geen contract had afgesloten met St Jansdal. De gemeente Dronten biedt inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering via De Friesland. Voor deze cliƫnten (in 2016 waren dat er 700) zou het een enorme kostenpost betekenen, als ze niet naar St Jansdal kunnen.

Deadline

Landelijk hadden de verzekeraars en de zorgverleners afgesproken dat op 12 november duidelijk zou zijn welke contracten er waren afgesloten. De Friesland meldde kort na die deadline: ā€žMet een aantal zorgverleners zijn we nog in gesprek.ā€ Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) kon op dat moment nog geen informatie geven over de stand van zaken.

Inmiddels blijkt uit de ā€˜zorgzoekerā€™ van De Friesland dat de overeenstemming met het ziekenhuis in Harderwijk er nu wel is.

Collectieve zorgverzekering De Friesland

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden