Het nieuwe logo.
Het nieuwe logo.

Nieuwe naam voor adviesraad sociaal-maatschappelijk beleid in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De adviesraad die de gemeente Dronten adviseert over het sociaal-maatschappelijk beleid heeft een nieuwe naam: Adviesraad Sociaal Domein Dronten. ASD kijkt over de schouder van de gemeente mee als het gaat om zaken waar de inwoners mee te maken krijgen die hulpmiddelen en/of ondersteuning nodig hebben omdat ze beperkingen hebben.

De raad werkte tot voor kort onder de naam Overlegorgaan Belangenbehartiging Dronten. ASD vindt de nieuwe naam passender bij wat ze doen: „Bovendien maakt het voor veel inwoners meteen duidelijk wie we zijn.”

ASD houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet: „Indirect zijn ook armoede en eenzaamheid onderwerpen die onze aandacht hebben.”

Serieus nemen

De adviesraad is ingesteld omdat de gemeente Dronten verplicht is om inwoners te betrekken bij de besluitvorming over dit onderwerp. De gemeente mòet de adviezen serieus nemen. Als B en W een advies niet opvolgen, moeten ze met goed onderbouwde argumenten komen.

„Belangrijk om te weten is dat we geen individuele problemen kunnen behandelen”, meldt de adviesraad, „Dus pas als er signalen zijn van diverse inwoners over een onderwerp kan de ASD actie ondernemen.”

Informatie