De appartementen komen tussen Het Perron en het station.
De appartementen komen tussen Het Perron en het station. ©maartenheijenk.nl

Behalve ondernemers ziet ook Landstede de noodzaak van MBO 3 en 4 in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Teamleider Wilbert Leendertse van Landstede kan zich heel goed vinden in de oproep van ondernemersvereniging De Driehoek om het aantal MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 in Dronten uit te breiden: „Uiteraard ben ik blij met de uitspraken en de vraag vanuit de OVDD.”

OVDD-voorzitter Martien Hermans deed zaterdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een oproep aan overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers. Hij vroeg om meer MBO-opleidingen in Dronten.

Opleidingen op niveau 3 en 4 worden op dit moment alleen aangeboden door de Warmonderhof. Landstede MBO beperkt zich in Het Perron tot niveau 1 en 2.

Handschoen oppakken

Wilbert Leendertse is bij Het Perron teamleider van Landstede MBO. Hij pakt de handschoen op en zegt dat Landstede MBO graag wil meedenken met Martien Hermans.

„Ook wij zien de noodzaak voor de toekomst”, zegt Leendertse in een reactie, „Als je studenten en potentiële werknemers voor Dronten wilt behouden is het bieden van opleidingsmogelijkheden heel belangrijk. Het zou dan heel goed zijn om samen te onderzoeken welke vraag er is in de gemeente, welke vraag er is vanuit de bedrijven en hoe wij in deze vraag kunnen voorzien.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden