BAS Voetbal
BAS Voetbal BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: asv Dronten, BAS en Swift beginnen weer

Sport

DRONTEN – Voor asv Dronten, BAS en Swift ’64 staat zaterdag in het teken van de hervatting van de competitie. Reaal Dronten moet daar nog even op wachten, zij beginnen pas op zaterdag 9 februari.

Asv Dronten

Voor de Drontense eersteklasser staat de tweede seizoenshelft toch vooral in het teken van directe handhaving. Na twaalf wedstrijden staat asv Dronten op een twaalfde positie en dat is een plaats onder de degradatiestreep. De ploeg van trainer Pim Kaagman hervat de competitie met een uitwedstrijd bij Bennekom, de huidige nummer twee van 1D. Aanvang: 15.00 uur.

BAS

In de derde klasse C staat er direct een heuse topper op het programma. BAS ontvangt op eigen veld koploper ZAC en moet winnen om enigszins aansluiting met de lijstaanvoerder te houden. Het gat bedraagt nu vier punten. De Biddinghuizenaren kunnen geen gebruik maken van de geschorste en geblesseerde Rudo Timmerman, maar verder lijkt de selectie compleet. BAS en ZAC trappen in Biddinghuizen om 14.30 uur af.

Swift ‘64

Het eerste deel van de competitie leverde Swift ’64 gemengde gevoelens op, waardoor de ploeg op een ietwat teleurstellende achtste plaats staat. De ploeg treedt zaterdag aan tegen Oene en moet daar winnen om niet in het degradatiemoeras terecht te komen. Swift heeft op dit moment zestien punten en dat zijn er slechts drie meer dan nummer twaalf DSV ’61. Oene - Swift begint zaterdag om 14.30 uur.