Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Wethouder relativeert flutonderzoekje GGD over elkaar zoenende jongens in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De helft van de jongens in Flevoland keurt het af als twee jongens elkaar zoenen op straat, zo blijkt uit een onderzoek van GGD Flevoland. Suzanne Stoop (PvdA) vindt dat zorgwekkend en vraagt zich af wat de cijfers van Dronten zijn. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zegt het niet met zoveel woorden, maar laat doorschemeren dat het om een flutonderzoekje gaat.

„Vier van de acht jongens en twee van de acht meisjes keurt het af als twee jongens elkaar zoenen op straat”, schrijft de GGD. Suzanne Stoop vraagt zich af of deze cijfers representatief zijn voor Dronten.

Zestig keer ingevuld

„Op eerste blik zijn het dingen waar je van schrikt”, reageerde wethouder Van Bergen, „Vooral omdat het niet past in beeld dat wij hebben en onderzoeken die wij kennen.”

Volgens de wethouder gaat het in Dronten om slechts zestig ingevulde enquêtes. Hij wees ook op cijfers die een ander beeld geven: het aantal klachten bij het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en de jongerenmonitor Flemovo.

Vinger aan de pols

„Ik gun alle jongeren in Dronten dat ze kunnen zijn wie ze zijn”, aldus Stoop. Ook andere partijen vroegen de wethouder om de vinger aan de pols te houden. Van Bergen deed de toezegging dat de gemeente in overleg gaat met de GGD over de mogelijkheid om betere cijfers op tafel te krijgen.