Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Christiaan Huygensonderwijs kan per 1 mei naar noodlokalen Ichthus College

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een oplossing gevonden voor de huisvesting van het Christiaan Huygensonderwijs. De afdeling van christelijke basisschool Het Kompas kan vanaf 1 mei naar de noodlokalen van het Ichthus College. Daar kunnen alle 131 leerlingen worden ondergebracht en ze kunnen daar blijven zitten tot in ieder geval 2025.

De christelijke ‘school voor hoogbegaafde kinderen’ maakt nu nog gebruik van het semi-permanente gebouw van De Windroos. Dit onderkomen wordt na dit schooljaar afgebroken en daarom werd er uitgekeken naar iets anders.

Krimp van Ichthus College

Vanwege onder andere de daling van het leerlingenaantal van het Ichthus College, staan er noodlokalen aan de Jupiterweg leeg. Deze komen nu beschikbaar voor het Christiaan Huygensonderwijs.

Wel moet het schoolplein nog wat worden aangepast, onder andere voor een fietsenstalling en om kinderen van het basisonderwijs te scheiden van de oudere leerlingen van het Ichthus. Hiervoor trekt de gemeente 25.000 euro uit.

In z’n geheel

Wethouder Peter van Bergen vertelt dat er voor de Christiaan Huygensafdeling geen ruimte was op het ‘schooleiland’ van Het Kompas. Er is gekeken naar alternatieven zowel binnen als buiten Dronten: „De voorkeur van de school ging uit naar deze locatie, omdat de zes lokalen beschikbaar zijn en de school er in z’n geheel naartoe kan.”

Van de leerlingen van het Christiaan Huygensonderwijs komen er 90 uit de gemeente Dronten, 26 uit Lelystad, 12 uit Kampen en 3 van elders.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden