Mike Geres maakte in Putten de enige Biddinghuizense goal.
Mike Geres maakte in Putten de enige Biddinghuizense goal. ©maartenheijenk.nl

Mike Geres helpt BAS in slotfase aan punt bij lijstaanvoerder ZAC

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdag een punt overgehouden aan het treffen met koploper ZAC. De Biddinghuizenaren stevenden lang af op een 1-0 nederlaag, maar dor een goal van Mike Geres werd het alsnog een punt: 1-1.

BAS had in Zwolle de strijd om de titel nieuw leven in kunnen blazen, maar die kans kreeg het niet. In een gelijkwaardige eerste helft was de beste scoringskans voor de Zwollenaren, maar de lat stond succes in de weg. Aan de andere kant kwamen Karst van Dijk en Stefan Tolhoek kort achter elkaar in de buurt van het doel, een treffer leverden die mogelijkheden echter niet op.

Kort na rust had ZAC wel succes, want via Robbin Bastiaan werd de score geopend. Lang leek dat de winnende treffer te worden, totdat Mike Geres vijf minuten voor tijd in de buurt van het doel opdook. De clubtopscorer schoot de bal onder de Zwolse doelman door en hielp zijn ploeg daarmee aan een punt. BAS behield daardoor de tweede plaats, terwijl het gat met ZAC zeven punten bleef. De titelrace lijkt daarmee beslist.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden