Gemeente is opvallend gul voor STADronten; nu ook subsidie voor Beach Event

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is de laatste tijd opvallend gul voor STADronten. Voor de derde keer binnen een jaar krijgt de evenementenstichting een extra subsidie.

Vorig jaar besloot de gemeente om de jaarlijkse subsidie voor STADronten te verdubbelen van 5.000 naar 10.000 euro. In januari ging de gemeente over tot subsidiëring van eventuele tekorten op de viering van Koningsdag en de Sinterklaasintocht. Dit gebeurde nadat de ondernemers van winkelcentrum Suydersee hun sponsoring hadden stopgezet. En nu hebben B en W besloten 12.500 euro uit te trekken voor het Beach Event in juni.

Strandevenement

Het strandevenement op het Meerpaalplein bestaat uit onder andere beachvolleybal en een internationaal petanquetoernooi. Daarnaast is er - net als vorig jaar - een voorronde van het Nederlands kampioenschap strandvoetbal.

Volgens B en W sluit het evenement perfect aan bij het gemeentelijke beleid: „Een aansprekend sportevenement stimuleert inwoners om te gaan sporten en bewegen.”

Daarnaast vindt het gemeentebestuur het beachsoccer belangrijk voor het imago van het dorp: „Deze sporters nemen ook supporters mee. Dit zorgt dat veel mensen buiten Dronten in aanmerking komen met onze gemeente. Met dit landelijke evenement wordt Dronten op de kaart gezet.”

Video beachsoccer