Maris Sonores
Maris Sonores ©maartenheijenk.nl

Maris Sonores, Harmonie Eendracht en Flevo’s Mannenkoor bij dodenherdenking

Algemeen

DRONTEN - De dodenherdenking op zaterdag 4 mei wordt begeleid door de muziekverenigingen Maris Sonores uit Biddinghuizen en Harmonie Eendracht uit Dronten en door Flevo’s Mannenkoor. De bijeenkomst op het Meerpaalplein begint om kwart voor acht.

Onderdelen van het programma zijn traditiegetrouw de Last Post, twee minuten stilte, het overvliegen van vliegtuigen (dit jaar een Mustang en de Edam Busters) en kransleggingen. Onder andere de ambassadeur van Nieuw-Zeeland legt een krans bij het monument.

Ook mensen van buiten

De organiserende stichting 4 Mei Herdenking Dronten constateert dat de dodenherdenking nog steeds volop in de belangstelling staat: „Er komen niet alleen veel Drontenaren, maar ook mensen van buiten. Dat geeft een goed gevoel.”

De schattingen van de bezoekersaantallen lopen ieder jaar sterk uiteen. Vorig jaar werd hier en daar een aantal van 6.000 genoemd, maar 1.500 lijkt realistischer. „Het maakt ook niet zoveel uit hoeveel mensen er zijn”, vindt voorzitter Dirk Drogt, „Het belangrijkste is dat we een respectvolle en waardige dodenherdenking hebben.”

Dodenherdenking Dronten