Lejon Bruinekreeft
Lejon Bruinekreeft ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal hervat veldcompetitie met overtuigende zege op de nummer twee

DRONTEN - De korfballers van ASVD zijn de tweede helft van de veldcompetitie beginnen met een overtuigende overwinning op de nummer twee van de ranglijst. De Hoeve werd na een 11-11 tussenstand overtuigend met 20-12 verslagen.

Nadat ASVD in de zaal promoveerde naar de overgangsklasse, wil de ploeg zich op het veld op dat niveau handhaven. Tegen De Hoeve werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 5-2 voorsprong. Bij rust was het 7-4.

Sterke fase

In de tweede helft vocht De Hoeve zich terug in de wedstrijd en werd het 8-8- en 11-11. Hierna liep ASVD/PV Systems door een sterke fase uit en De Hoeve had daar geen antwoord op.

Coach Wilbert Leendertse was met name tevreden over de tweede helft. „We blijven rustig en zetten goed aan. Het tempo en daardoor de verrassing worden groter en uiteindelijk winnen we dan redelijk ruim.”