Truus Sweringa (2e van links) tijdens het symposium.
Truus Sweringa (2e van links) tijdens het symposium. eigen foto

OFW-directeur vreest hele wijken met alleen maar koopwoningen: „Ongewenste ontwikkeling"

Algemeen

DRONTEN - Directeur Truus Sweringa van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) verwacht dat er hele wijken ontstaan met uitsluitend koopwoningen. Dat is naar haar mening een onwenselijke ontwikkeling en staat haaks op de gedachte van inclusieve samenleving.

Mevrouw Sweringa zei dit tijdens een symposium van Genoodschap Flevo en OFW ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de woningcorporatie. Het symposium in De Meerpaal werd door ruim tachtig mensen bezocht.

Sweringa vertelde dat de ruimte om te investeren voor OFW tijdens de crisisjaren en door enkele grote incidenten bij andere corporaties, erg beperkt gebleven. Ook noemde ze de toegenomen belasting- en afdrachtdruk voor de corporaties.

Absurd

Volgens de OFW-directeur gaat een kwart van de huuropbrengsten regelrecht naar het Rijk. Hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU in Delft noemde die belastingdruk voor corporaties ‘absurd’.

Mary Haselager van de provincie Flevoland constateerde dat gemeenten in deze provincie geen beperkingen hebben qua woningbouw. Ze herhaalde het standpunt dat de provincie geen voorstander is van permanent wonen in recreatiewoningen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden