De opening van de winkel in Dronten.
De opening van de winkel in Dronten.

Burgemeester Bakker schenkt haar tas bij opening Dorcas-kringloopwinkel

Algemeen

DRONTEN - Aan De Dieze is zaterdagmorgen de Dorcas-kringloopwinkel officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Ineke Bakker.

Verslag Dorcas Dronten:

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Ineke Bakker de Dorcas-kringloopwinkel aan de Dieze 30 geopend. Ze deed dat met een passende handeling, namelijk het inbrengen van haar tas. Deze tas is een deel van haar leven op allerlei momenten met haar meegegaan en ze sprak de wens uit dat iemand die de tas gaat kopen in de winkel er nog veel plezier aan mag beleven. Ze benadrukte ook de meerwaarde van dit initiatief dat bijdraagt aan een duurzaam gebruik van spullen.

Veel mensen waren getuige van de opening en daarna stroomde de winkel vol met belangstellenden. Het bleef de hele dag druk en iedereen genoot van de gezellige sfeer. Bezoekers waren verrast door de ruime, overzichtelijke en goed gesorteerde winkel.

Van de gezellige koffie/theehoek kon men genieten van een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers er bij en voor de kinderen was er popcorn, een grabbelton en er kon geschminkt worden. Ieder uur was er een verloting met fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Dronter bedrijven. De trekking werd verricht door Attila Duray, Dorcas-directeur in Roemenië. De winkel in Dronten ondersteunt ook de allerarmsten in dat land.

De winkel wordt gerund door een flink aantal vrijwilligers die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt en het resultaat is er dan ook naar. Het is een prachtig ruim pand waarin de aangeboden artikelen overzichtelijk zijn geordend. Bruikbare en verkoopbare goederen zoals bijvoorbeeld kleding, boeken, huisraad, speelgoed en elektrische apparaten kunnen bij de winkel worden ingeleverd waarna deze verkocht worden.

Vrijwilligers gezocht

Om een zo groot mogelijk deel van de opbrengsten ten goede te laten komen aan de allerarmsten, wordt de Dorcas winkel uitsluitend door vrijwilligers gerund. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met het werken in een Dorcas winkel draagt u bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de allerarmsten. Daarbij is het ook nog eens een erg leuke en sociale bezigheid.

Informatie