Dirk Scheele, Amplifier en André Hazes Koor bij Havenpleinfestival op 15 juni

Algemeen

DRONTEN - „Het wordt weer een oergezellig Hollands familiefeestje tijdens het Havenpleinfestival op 15 juni in Dronten”, schrijft de organiserende commissie van STADronten, „Wij zijn trots op het programma, dat voor iedereen wat te bieden heeft. Voor de allerkleinsten komt er zelfs een grote kinderpopster naar Dronten.” De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar Dierennoodhulp Flevoland.

Burgemeester Jean Paul Gebben opent het Havenpleinfestival om 13 uur Het wordt zijn eerste officiële optreden in Dronten na zijn installatie op 14 juni. Dansschool Shape treedt daarna op.

De middag bestaat verder uit veel bijzonderheden voor kinderen. Er is een koe die ranja geeft en een tactisch spel. Zwaan Buitensport zorgt voor een touwparcours.

Dirk Scheele

Om twee uur treedt Dirk Scheele op. „Een beroemde ster die met zijn liedjes en tv-programma’s dagelijks op Nickelodeon te zien is. Met diverse theatershows in het land weet hij er altijd een groot feest van te maken.”

De show van Scheele is vooral bedoeld voor de kinderen. Zijn nieuwste show ‘In Holland is ‘een meezingfeest voor iedereen vanaf 2 jaar’.

Dierenambulance

Om drie uur begint de veiling, waarvan de opbrengst dit jaar naar de stichting Dierennoodhulp Flevoland gaat. De dierenambulance helpt dieren in nood in Dronten, Lelystad, Biddinghuizen en Swifterbant. Lokale ondernemers en inwoners hebben tal van kavels beschikbaar gesteld.

Na de veiling is er vanaf vijf uur uur een barbecue op het plein. Om zeven uur volgt een optreden van het André Hazes Koor uit Harderwijk: „Dit koor zingt het prachtig meerstemmig en wisselt ballads af met swingende uptempo nummers.”

Amplifier

Vanaf negen uur treedt coverband Amplifier op. Deze feestband uit Dronten won in 2016 ‘The Battle of the Bands’ en verdiende hiermee een optreden tijdens de Meerpaaldagen: „Een partyband met een breed repertoire die een geweldig feest kunnen bouwen.”