Leo Hoksbergen (links) bij zijn presentatie in Kampen.
Leo Hoksbergen (links) bij zijn presentatie in Kampen. Johan van der Kolk

Suydersee vindt het prima dat centrummanager nu ook in Kampen werkt: „Elkaar versterken”

Algemeen

DRONTEN - Leo Hoksbergen, de centrummanager van Dronten, is sinds vandaag ook binnenstadmanager van Kampen. Waarnemend voorzitter Guillaume Naipal van stichting DOES vindt die dubbelfunctie geen probleem.

Hoksbergen is vanmorgen door Stuurgroep Binnenstadmanagement Kampen gepresenteerd als binnenstadmanager. „Hij zal voor circa 14 uur in de week actief zijn in de binnenstad en zich vooral bezighouden met het verbinden van partijen en het samenwerken aan een toekomstbestendige en vitale binnenstad”, meldt Brugnieuws.nl.

In Dronten is Leo Hoksbergen in dienst van DOES, de stichting die evenementen organiseert in winkelcentrum Suydersee. Bijten de functies in Dronten en Kampen elkaar niet?
Guillaume Naipal, waarnemend voorzitter stichting DOES: „Wat ons betreft niet, zeker niet omdat hij het in Kampen op interimbasis doet.”

Hoe staat jullie bestuur er in?
„Positief. De afgelopen jaren heeft Leo ook in andere steden gewerkt en daar hebben wij enorm veel profijt van gehad. Hij zet die kennis en kunde bij ons in. Dan gaat het bijvoorbeeld om de inkoopprocessen die sterk verbeterd zijn en om de contacten die we gelegd hebben met vastgoedeigenaren en andere stakeholders. De contacten met de gemeente kunnen beter, maar ook daar zijn we druk mee bezig.”

Mensen die hun geld in Kampen uitgeven, geven hun geld toch niet in Dronten uit?
„Dat klopt, maar het kan elkaar ook versterken. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Je kunt je ook afvragen of het voor Kampen geen bedreiging is dat hij bij ons zit. Ik denk dat het voor ons goed is om te weten wat er speelt in de regio en elkaar daarin te versterken.”

Dus wij zien beren op de weg die er niet zijn?
„Inderdaad, die zijn er niet. We zijn een bestuur en als wij zien dat er neveneffecten zouden ontstaan in ons nadeel, dan trekken wij tijdig aan de bel.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden