Musikverein Vilseck
Musikverein Vilseck eigen foto

Amor Musae verzorgt concert samen met Musikverein Vilseck uit Duitsland

Swifterbant

SWIFTERBANT - Brassband Amor Musae en het blaasorkest van Musikverein Vilseck uit Beieren in Zuid-Duitsland geven op dinsdagavond 3 september een gezamenlijk concert. Het optreden is in De Hoeksteen en begint om 19:45 uur.

„Musikverein Vilseck heeft 125 leden, verdeeld over vier orkesten: het blaasorkest, het juniororkest, de brassband en de Dagesteiner Musikanten”, schrijft de muziekvereniging uit Swifterbant.

Jonge muzikanten

Het blaasorkest bestaat uit jonge muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en is de spil van de vereniging: „In Vilseck treden zij bijvoorbeeld op bij het Bockbierfest of Brunnenfest en spelen daarbij Beierse muziek. Maar ook geven zij grote concerten en spelen dan zowel klassiek als modern repertoire.”

„Deze zeer enthousiaste jongelui maken in september een trip naar Nederland. Zo komen ze ook naar Swifterbant om samen met de brassband van Amor Musae een concert te geven.” Tijdens dat concert brengen beide orkesten afwisselend een muziekstuk ten gehore. Het stuk ‘In Harmonie Vereint’ voeren ze samen uit.

De brassband van Amor Musae staat onder leiding van Martijn de Lange-Duijster en heeft 23 koperblazers en een driekoppige slagwerksectie. De leden hebben leeftijden van 12 tot en met 76 jaar.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden