Gezellige drukte bij de introductiebijeenkomst.
Gezellige drukte bij de introductiebijeenkomst. Onze Dorpskwis

Onze Dorpskwis verlengt inschrijftermijn met een week: „Introductiebijeenkomst was een feestje”

Algemeen

DRONTEN - Onze Dorpskwis hield gisteren haar introductiebijeenkomst bij Thuis Eten & Wonen aan het Meerpaalplein. Het aantal aan de quiz deelnemende teams valt een beetje tegen en daarom is de inschrijftermijn met een week verlengd. De bijeenkomst van gisteren was echter geslaagd. „Het was een feestje”, glundert initiatiefneemster Marianne Beekmans.

Vorig jaar werd de dorpsquiz voor ’t eerst gehouden en waren er 24 deelnemende teams. Dit jaar hoopte de organisatie op wat meer teams. Heel voorzichtig werd zelfs het streefgetal van 40 genoemd. Nadat zich gistermiddag nog een paar teams aanmeldden is de teller echter op 20 blijven steken.

Vakantieperiode

Marianne Beekmans heeft de indruk dat het ietwat tegenvallende aantal te maken heeft met het feit dat de inschrijfperiode samenviel met de vakanties. Vorig jaar werd de quiz in juni gehouden. Vanwege de Samenloop voor Hoop en andere activiteiten is dit jaar gekozen voor september. De organiserende stichting vraagt zich nu af of dat een goede keus is geweest.

De inschrijftermijn is met één week verlengd. In die week wordt alles op alles gezet om inwoners van de gemeente Dronten nog te verleiden om mee te doen.

Marianne Beekmans denkt dat het verstandig is om volgend jaar weer naar het voorjaar te verhuizen. „Maar voor nu is het wat het is”, blijft ze enthousiast, „De twintig teams die meedoen zijn allemaal bloedfanatiek en dolenthousiast. En dáár doen we het voor.”

Kwartetspel

De instructiemiddag omschrijft ze als ‘een héél sociaal gebeuren’: „We hebben een hoop hints gegeven en de openingsopdracht. Daarvoor hebben we zelf een kwartetspel gemaakt. Elk team kreeg in een envelop tien kaarten met als opdracht: zie zoveel mogelijk kwartetten te krijgen.”

Het leidde ertoe dat iedereen met iedereen begon te ‘onderhandelen’. „Contactgegevens werden uitgewisseld, er is zelfs spontaan een kwartet-Whatsappgroep opgericht. Het was allemaal heel mooi om te zien, want dat is precies wat wij willen: verbondenheid en verbroedering. Wat dat betreft was het een feestje.”

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden