Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Clowntjesfeest terug naar de basis: „Ontzettend leuk, al die glunderende kindergezichten”

Algemeen

DRONTEN - Op het Meerpaalplein werd zaterdag het Clowntjesfeest van Stichting Activiteiten Dronten gehouden. De vernieuwde opzet sloeg aan. „Ik vind het ontzettend leuk, al die glunderende kindergezichten”, aldus Mireille Schadee van STADronten.

Vorig jaar ging het Clowntjesfeest niet door omdat STADronten de financiën niet rond kon krijgen. Dit jaar is er een samenwerking gezocht met De Meerpaal en winkelcentrum Suydersee. Alle drie organiseerden ze hun eigen activiteiten. „Waardoor we elkaar versterken.”

Voor de ouders waren er voedselkraampjes en een modeshow, de kinderen werden vermaakt met allerlei activiteiten rond het thema clown. „Zodat de ouders daar weer langer kunnen blijven. Zo zie je dat we elkaar inderdaad versterken. Ook op het gebied van de aankleding van het plein liften we op elkaar mee.”

Terug naar de basis

STADronten hoorde bij vorige edities de klacht dat het Clowntjesfeest te veel een springkussenfestival werd. „Dat wilden we voorkomen en daarom zijn we weer helemaal terug naar de basis: naar de clown. Alles wat we er omheen doen, heeft met die clown te maken”, legt Mireille Schadee uit.

Hoe bevalt de nieuwe opzet? „Super! De mensen zijn ontzettend enthousiast, we hebben veel meer kinderen dan we hadden verwacht, dus we zijn heel tevreden. En het weer… dat is natuurlijk een cadeautje. Dat heb je niet in de hand, maar het maakt de sfeer wel extra leuk.”

Festival Suydersee

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kinderen bouwen computerspelen in de drie bibliotheken 2 uur geleden
Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 3 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 3 uur geleden